Яєчний хліб хала
Кількість порцій - 3
Час приготування - 3 г

Яєчний хліб хала

Хала - це єврейська святкова випічка, білий хліб особливої форми, який євреї їдять у шаббат. Шаббат - це сьомий день тижня (у євреїв це субота). Цікаво, що спочатку "хала" називали ту частину тіста, яку відокремлювали при випічці хлібобулочних виробів і віддавали священику як жертвопринесення. Цю випічку роблять продовгуватої форми у вигляді косички, яку можна сплести не тільки з трьох джгутиків, як рекомендується в запропонованому рецепті, а з такої кількості джгутиків, яка Вам здається оптимальною. Традиційне тісто для хали - здобне дріжджове. Замість маку для присипки можна використовувати насіння кунжуту. Хала повинна вийти м'якою, повітряною і дуже ніжною.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Дріжджі сухі - за смаком
  • Масло вершкове - 1,5 ст. л.
  • Вода - 5,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Мак - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розтопити вершкове масло на водяній бані, влити в миску з борошном, дріжджами, цукром і сіллю. Поступово вливати воду, постійно помішуючи. Вбити 1 яйце і 1 яєчний білок, замісити тісто.

  • 02

    Форму змастити шматочком вершкового масла, викласти тісто в неї, залишити на 1 годину.

  • 03

    Тісто розділити на 3 частини, кожну скачати в ковбаску, сплести косичку. Накрити зверху її плівкою і залишити на 1 годину.

  • 04

    Духовку розігріти до температури 200°С. Змастити деко вершковим маслом. Викласти косичку. Змастити зверху косичку збитим яєчним жовтком. Просипати зверху маком, поставити в духовку деко на 35-40 хвилин.