Сосиски в тісті
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г 30 хв

Сосиски в тісті

Якщо сьогодні вам хочеться чогось не зовсім звичайного і ви хочете вразити близьких, то приготуйте сосиски в тісті. Це насправді і не зовсім незвичайна їжа, але скажемо так, що й не повсякденна, бо чомусь про цю страву не часто згадують, хоча існує вона давно і готуються сосиски в тісті легко і просто. Тут не потрібні якісь особливі прийоми. А між іншим сосиски в тісті - це закуска, яка користується попитом у багатьох країнах світу. Основна частина часу в приготуванні сосисок в тісті використовується для того, щоб дріжджове тісто підійшло. А через 20 хвилин ви зможете дістати з духовки смачнючу хрустку закуску з соковитими сосисками. Її потрібно подавати відразу гарячою, краще з декількома соусами.

Інгредієнти

  • Вода - 450 мл.
  • Олія соняшникова рафінована - 40 мл.
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Сосиски - 500 г.
  • Дріжджі сухі - 10 г.
  • Борошно пшеничне - 4 ст.
  • Сіль - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Розвести в мисці дріжджі з 200 мл. води і 1 ч. л. цукру. Коли дріжджі підійдуть, додати в миску 250 мл. води, цукор, сіль, борошно. Замісити тісто. В кінці додати соняшникову олію.

  • 02

    Покласти тісто в каструлю, дати підійти. Коли тісто збільшиться в об'ємі, дати йому ще раз підійти.

  • 03

    Після, тісто розкатати. Розрізати на смужки. Накрутити на кожну сосиску по спіралі.

  • 04

    Присипати деко для випікання борошном, викласти зверху сосиски. Збризнути водою, щоб не підсихали. Дати постояти 20 хвилин.

  • 05

    Випікати в духовці 20-25 хвилин, при температурі 180°C. Перед подачею готові сосиски трохи остудити.