Риба в духовці по-тайськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Риба в духовці по-тайськи

Тайська кухня - це дуже своєрідна кухня. Вона розвивалася протягом століть під впливом китайської, індійської та європейської кухонь. Це й зумовило її деякі традиції. Спочатку в їжу вживалися в основному риба, морепродукти і водні рослини. Китайська і японська кухні внесли значні зміни в культуру харчування Таїланду. Зараз харчову різноманітність тайського раціону представляють страви в основному з рису, риби та водоростей. Сьогодні ми хочемо трохи привнести різноманітності у ваш раціон і запропонувати вам приготувати рибу в духовці по-тайськи. Така страва здивує своїм своєрідним приголомшливим смаком не тільки вас, але можливо й ваших гостей.

Інгредієнти

  • Морська риба - 1 шт.
  • Кокосове молоко - 200 мл.
  • Лайм - 0, 5 шт.
  • Часник - 1 зуб.
  • Зелень кінзи - 1 пуч.
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Оливкова олія - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Рибу почистити, промити і обсушити паперовим рушником.

  • 02

    Для соусу потрібно дрібно посікти зелень, додати дрібно нарізаний перець чилі і вичавити через прес часник. Також додати сік половини лимона і кокосове масло. Посолити і поперчити.

  • 03

    Залити рибу соусом і випікати 35 хвилин при температурі 180°С.