Різнокольорове безе
Кількість порцій - 12
Час приготування - 2 г

Різнокольорове безе

Що може зрівнятися з легким і надзвичайним смаком солодкого безе? Хіба що тільки безе різнобарвне. Такий десерт із задоволенням проковтнуть і дітки, і дорослі. Безе - відмінна альтернатива величезним тортам, з якими потрібно занадто довго возитися, а виходять вони дуже великі і калорійні. Тут же десерт дуже легкий, маленький, порційний. Його досить просто зробити, але виглядає він ефектно. Тому не бійтеся його робити, навіть якщо раніше ви не мали справу з випічкою. Ваші старання з різнобарвним безе будуть винагороджені усіма, хто спробує хоча б один шматочок. А ви від цього отримаєте подвійне задоволення.

Інгредієнти

  • Яєчний білок - 3 шт.
  • Цукрова пудра - 3/4 ст.
  • Кукурудзяний крохмаль - 1/2 ч. л.
  • Лимонний сік - 1/2 ч. л.
  • Харчовий барвник (зелений, червоний, синій і т. д.) - 1 капля

Етапи приготування

  • 01

    Відокремити яєчні білки від жовтків (знадобляться тільки білки).

  • 02

    Збити білки в піну за допомогою міксера.

  • 03

    Додати 1 чайну ложку цукру, потім ще раз збити білки вінчиком. Додати цукор, що залишився, постійно збиваючи.

  • 04

    Змішати крохмаль і лимонний сік, додати до маси. Безе має виглядати гладеньким і глянцевим.

  • 05

    Розділити безе на 4 чашки. Додати в кожну чашку по невеликій краплі харчового барвника різних кольорів.

  • 06

    Перемішати лопаточкою безе і барвник. Заправити безе в кондитерський мішечок. Видавити порції безе на деко.

  • 07

    Випікати в духовці при 140°С приблизно 30-35 хвилин, потім зменшити температуру до 120°С і підсушувати ще 30 хвилин. Потім, дістати деко з безе і охолодити.