Що може зрівнятися з легким і надзвичайним смаком солодкого безе? Хіба що тільки безе різнобарвне. Такий десерт із задоволенням проковтнуть і дітки, і дорослі. Безе - відмінна альтернатива величезним тортам, з якими потрібно занадто довго возитися, а виходять вони дуже великі і калорійні. Тут же десерт дуже легкий, маленький, порційний. Його досить просто зробити, але виглядає він ефектно. Тому не бійтеся його робити, навіть якщо раніше ви не мали справу з випічкою. Ваші старання з різнобарвним безе будуть винагороджені усіма, хто спробує хоча б один шматочок. А ви від цього отримаєте подвійне задоволення.
Відокремити яєчні білки від жовтків (знадобляться тільки білки).
Збити білки в піну за допомогою міксера.
Додати 1 чайну ложку цукру, потім ще раз збити білки вінчиком. Додати цукор, що залишився, постійно збиваючи.
Змішати крохмаль і лимонний сік, додати до маси. Безе має виглядати гладеньким і глянцевим.
Розділити безе на 4 чашки. Додати в кожну чашку по невеликій краплі харчового барвника різних кольорів.
Перемішати лопаточкою безе і барвник. Заправити безе в кондитерський мішечок. Видавити порції безе на деко.
Випікати в духовці при 140°С приблизно 30-35 хвилин, потім зменшити температуру до 120°С і підсушувати ще 30 хвилин. Потім, дістати деко з безе і охолодити.