Пісні млинці на мінералці подаються як в гарячому, так і в теплому вигляді. Якщо млинці під час смаження трохи рвуться, то в тісто потрібно додати більше борошна, але треба стежити, щоб вони не вийшли дуже товстими. Коли готуються пісні млинці з солодкою начинкою, можна додати в рідке тісто пакетик ванільного цукру. Ця страва є універсальною. Пісні млинці можуть бути як десертом, так і основною стравою. Якщо начинкою буде служити пісний сир, зелень, тушковані овочі, то млинці можуть стати чудовим ситним сніданком, обідом або вечерею. Якщо ж наповнити їх варенням, медом, джемом і горіхами, то ви отримаєте легкий солодкий десерт.
Борошно просіяти, змішати з цукром і сіллю, залити газованою водою. Накрити кришкою і залишити на 30 хвилин.
Закип'ятити чайник. В окріп вилити рослинну олію і додати в суміш. Добре розмішати.
Розігріти сковорідку. Змастити один раз рослинною олією. Ополоником вилити порцію тіста на сковороду. Обертаючи сковорідку, розподілити тісто по всій поверхні рівномірно. Пекти 1-2 хвилини на середньому вогні, до рум'яності. Потім перевернути і так само пекти з іншого боку. Так спекти всі млинці. Подавати пісні млинці на газованій воді з медом або джемом.