У Середні віки салат готували з цибулі, петрушки, часнику і м'яти. Зараз у цій страві використовують абсолютно всі сумісні за смаком продукти. У цьому рецепті горошок і кальмари вдало зійшлися у створенні легкого салату. Всього три інгредієнти здатні подарувати відмінний смак. Кальмари подарують організму солідну порцію білка, і засвоїться він швидко, на відміну від білка, що міститься у м'ясі. Зауважте, непогана альтернатива м'ясу, і готуються дуже швидко - всього 3 хвилини. "Морський женьшень" - таке прізвисько отримав морський делікатес за те, що є джерелом корисних мінералів і значущих для людини вітамінів. Не можна не відзначити, основний продукт салату - горошок, який вперше законсервували в Голландії.
Зварити кальмари: закип'ятити воду, заздалегідь підсолену, додати лавровий лист. Варити 2-3 хвилини. Дістати м'ясо. Остудити.
Нарізати кальмари соломкою. Викласти в ємність. Далі очистити цибулю. Нашаткувати. Додати до кальмарів.
Висипати в салат горошок. Заправити майонезом. Перемішати інгредієнти.