Смажене філе лосося
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Смажене філе лосося

До кожної риби потрібен свій особливий підхід приготування, який підкреслює тільки переваги цієї риби. Лосось - це дуже цінна і корисна риба. Її слід вживати людям, які страждають на гіпертонічну хворобу, недокрів'я, а також ожиріння. Існують навіть, так звані, "лососеві дієти". Вони допомагають не тільки схуднути, але ще і чудово виглядати і попередити дуже багато хвороб, так як в лососі містяться речовини, які покращують стан шкіри, волосся і нігтів. Лосось має безліч різних варіантів приготування. Пропонуємо вам сьогодні особливий рецепт приготування смаженого філе лосося. Подавати таку страву можна з легкими салатами або з солоним сиром.

Інгредієнти

  • Філе лосося - 400 г
  • Соєвий соус - 60 мл
  • Апельсиновий сік - 80 мл
  • Імбир мелений - 7 г
  • Перець чорний - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Приготуємо маринад. Для цього необхідно: змішати соєвий соус з апельсиновим соком, імбиром, перцем. Ретельно перемішати.

  • 02

    Покласти філе лосося в маринад, накрити й забрати в холодильник на 20-30 хвилин.

  • 03

    Змастити сковорідку-гриль оливковою олією і нагріти на середньо-сильному вогні.

  • 04

    Посипати філе лосося дрібкою солі (врахуйте, що в маринаді є соєвий соус, тому солі слід додавати зовсім трохи). Посипати перцем.

  • 05

    Смажити близько 4 хвилин з кожного боку, до готовності.

  • 06

    Перелити решту маринаду в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь до повільного.

  • 07

    Періодично змащувати філе гарячим маринадом в процесі смаження.