Заварний крем - улюблений крем дитинства. Він використовується для начинки еклерів, тортів, кошиків і пісочних трубочок. Їм прошаровують торти або подають з фруктами як самостійний десерт. Рецепт його приготування добре відомий всім господиням. Як варіант, в нього ще можна додати трохи масла вершкового (м'якого) або збитих вершків. Всім відомо, що цей крем не тільки дуже смачний, але і досить примхливий в приготуванні. Але якщо його готувати не на плиті, а в мікрохвильовці, то крем не згортається, не підгорає, до дна не липне, не вимагає постійного перемішування, виходить без грудочок. І на його приготування йде всього 5 хвилин. Тобто мікрохвильовка все зробить за нас!
Спочатку у посуді для мікрохвильової печі розтерти жовтки з цукром та цукровою пудрою. Додати борошно, добре перемішуючи.
Потім потрохи додати молоко та перемішати до однорідності, щоб не було грудочок.
Поставити крем в мікрохвильову піч на потужність 1000 Вт. Обов'язково через кожну хвилину добре перемішувати. Час приготування: 3-4 хвилини. Крему виходить не дуже багато, тому норму можна сміливо збільшувати.