Запечені овочі - це завжди дуже смачно. Запечений перець в маринаді - відмінна закуска до м'ясних і рибних страв, він хороший і сам по собі, наприклад, просто на бутерброді, і використовується як заготовка для інших страв. Таку яскраву, ароматну закуску готують зазвичай влітку або на початку осені. Можна зробити відразу велику порцію запеченого перцю. Після термічної обробки він добре зберігається в холодильнику кілька днів. Але запевняємо Вас: запечений перець зникне із холодильника раніше.
Перець вимити й укласти на духову решітку. Під решітку поставити деко, застелене фольгою. Це необхідно, щоб туди стікав сік з перцю.
Запікати перець у духовці, розігрітій до 250°С близько 20-25 хвилин. Під час випікання, перець потрібно 1 раз перевернути на іншу сторону.
Після випікання перець скласти в поліетиленовий пакет і щільно його зав'язати. Залишити на 10-15 хвилин.
Після чого зняти з перцю шкірку і розрізати на 4 частини, над мискою, бо там ще може бути сік. Також в миску вилити сік з деко і з пакета, де підходив перець. Перець скласти окремо від соку.
Для маринаду необхідно: часник очистити і дрібно нарізати; базилік вимити, добре висушити і також дрібно нарубати.
У миску з соком від перцю додати часник, базилік, сік лимона, за смаком оцет, сіль, перець і оливкову олію. Добре перемішати.
У глибоку миску викласти перець, а кожен шар полити маринадом. Маринад повинен повністю покривати перець.
Потім миску затягнути харчовою плівкою і прибрати її в холодильник на ніч.