Запечений імбирний шоколад
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г 30 хв

Запечений імбирний шоколад

Ароматний шоколадний десерт зможе здивувати навіть самих великих ласунів. Прикрасивши цукатами і сухофруктами вийде нехитрий пряний шоколад - справжня святкова страва. Запечений імбирний шоколад можна назвати "унікальним", за рахунок суміші з гіркого шоколаду, ванілі і імбиру, виходить ароматний і ніжний десерт. Шоколад наділений антиоксидантами, які допомагають нам подовше залишатися молодими і здоровими, а найціннішою властивістю залишається - здатність підняти настрій. Збадьорююча дія не гірше енергетиків, але без побічних ефектів. За вищеперелічені заслуги у шоколаду по праву з'явилося своє свято 11 липня - Всесвітній день шоколаду. Подаруйте собі радість із яскравим шоколадним частуванням.

Інгредієнти

  • Молоко - 100 мл.
  • Вершки - 150 мл.
  • Чорний шоколад - 130 г.
  • Жовтки - 2 шт.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Мелений імбир - 1 ч. л.
  • Ваніль - 1 г.

Етапи приготування

  • 01

    У каструлю влити вершки. Додати ваніль. Поставити на вогонь і нагріти. Накрити кришкою. Настояти 30 хвилин.

  • 02

    У окремій каструлі розтопити шоколад. Додати 100 мл. молока. Потім вершки, жовтки, цукор і імбир. Перемішати.

  • 03

    Отриману суміш розлити у форми для запікання. Поставити на деко. Налити в нього води наполовину. Випікати шоколад 50 хвилин при температурі 140ºС.

  • 04

    Вийняти горщики. Протерти від води. Остудити (близько 5 годин).