Запечена аляска з млинцями, полуничним желе і апельсиновим курдом
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г

Запечена аляска з млинцями, полуничним желе і апельсиновим курдом

Десерт "Запечена Аляска" вперше був поданий в ресторані на Манхеттені в 1876 році. Шеф-кухар ресторану створив свій десерт до знаменної для Америки події - внесення Аляски в список американських штатів. Запропонований рецепт "Запечена аляска з млинцями, полуничним желе і апельсиновим курдом" - варіант класичного десерту. Його основа - млинці, складені один на одного і змащені по черзі апельсиновим курдом і вершковим кремом. Використовується також полуничне желе і білковий крем. Непростий в приготуванні, але дуже смачний і оригінальний десерт стане прикрасою будь-якого святкового столу.

Інгредієнти

  • Полуниця - 250 г.
  • Цукор - 130 г.
  • Желатин - 200 г.
  • Апельсини - 1 шт.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Масло вершкове - 65 г.
  • Борошно пшеничне - 80 г.
  • Молоко - 180 мл.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Вершки 35% - 100 мл.
  • Пудра цукрова - 1 ст. л.
  • Лікер апельсиновий - 1 ст. л.
  • Сіль - 5 г.

Етапи приготування

  • 01

    Замочити желе в невеликій кількості теплої води. Полуницю подрібнити до стану пюре в блендері. Третину полуничного пюре перекласти в невелику каструлю разом з 40 г. цукру, поставити на вогонь, нагріти до розчинення цукру. Довести суміш до кипіння, прибрати з вогню, додати в каструлю желатин. Додати сюди ж залишки полуничного желе, перемішати, викласти у форму, поставити в холодильник.

  • 02

    З апельсинів зняти цедру, вичавити сік. У миску вбити 2 яєчних жовтки, додати до них цедру і сік, всипати в миску також 40 г. цукру. Миску встановити над каструлею з гарячою водою. помішувати до загустіння, протягом 10 хвилин. Прибрати миску, додати в неї порізане шматочками вершкове масло. Апельсиновий курд накрити плівкою, поставити в холодильник.

  • 03

    У мисці змішати борошно, 1 ч. л. цукру, всипати дрібку солі. Сформувати гірку, в центрі зробити ямку і вбити в неї 1 збите яйце. Поступово додавати молоко, постійно помішуючи. Додати 2 ч. л. рослинної олії, перемішати. Залишити на 1 годину.

  • 04

    Вилити залишки рослинної олії в миску, поставити на вогонь сковороду, змастити пензлем дно сковороди олією, виливаючи на сковороду тісто, приготувати млинці, обсмажуючи на одній стороні 1 хвилину, перевернувши на іншу і смажити до рум'янцю.

  • 05

    Вершки збити разом з цукровою пудрою, додати лікер, повторно збити до міцної піни.

  • 06

    Вирізати з млинців рівні кола, так само вчинити з полуничним желе. Викласти на тарілку кулінарне кільце, розміром з млинець. Всередину його викласти млинець, змастити шаром апельсинового курда, накрити зверху млинцем, зверху викласти коло полуничного желе, зверху знову млинець, змастити його вершковим кремом, повторити шари в зворотному порядку.

  • 07

    Збити 3 білки з дрібкою солі, поступово додати залишки цукру, збивати на більшій швидкості до міцної піни. Зверху викласти за допомогою кулінарного мішка білковий крем, трохи підпалити його пальником.