Закуска з баклажанів по-болгарськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Закуска з баклажанів по-болгарськи

Закуска з баклажанів по-болгарськи - чудова закуска і до обіду, і до святкового застілля, а також дуже смачна закуска до шашлику. Особливий смак і запах їй надають часник, петрушка і оцет. Цей рецепт для тих, хто любить гострі страви. Готується дуже легко, приготування не забере у вас багато часу. Для приготування цієї закуски підбирайте тільки синьо-чорні, невеликі, довгасті і злегка недостиглі плоди. Вони містять менше насіння, мають ніжний смак. Якщо під рукою є баклажани - не полінуйтеся і здивуєте своїх близьких.

Інгредієнти

  • Баклажани - 600 г.
  • Оцет - 40 мл.
  • Олія рослинна - 100 мл.
  • Часник - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Петрушка - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти сковороду-гриль, змастити трохи рослинною олією, обсмажити, нарізані смужками вздовж, баклажани, з кожного боку, до м'якості.

  • 02

    Остудити баклажани, після чого зняти шкірку. Подрібнити, покласти в миску.

  • 03

    Додати в миску до баклажанів рослинну олію, розім'яти до стану пюре. Після чого додати дрібно нарізаний часник і петрушку, посолити і додати оцет. Залишити на 15 хвилин, після чого ретельно перемішати.