Традиційно млинці готують на Масляну - свято, пов'язане з проводами зими. Але це не означає, що господині не готують млинці протягом року. У кожної досвідченої господині є свій перевірений рецепт приготування млинців. Запропонований варіант, без сумніву, візьмуть на замітку ті господині, які хочуть внести різноманітність у цю звичну, як здається багатьом, страву. Особливість цих млинців в додаванні в тісто яблучного пюре. Дуже цікавий прийом, чи не так? І зверніть увагу ще на одну деталь: в млинцеве тісто додають лимонну цедру і корицю. До столу яблучні млинці подають гарячими з варенням, джемом або медом.
Просіяти борошно в миску, додати сіль і розпушувач. Додати цукор, цедру, корицю з ваніллю. Перемішати.
Яблука промити, очистити від насіння, нарізати шматками, покласти в блендер, подрібнити в пюре. Додати яблучне пюре в тісто. Перемішати.
Білки відокремити від жовтків. Перелити жовтки в миску, додати до них розтоплене вершкове масло. Окремо збити білки. Після чого змішати жовткову і білкову суміші і додати в тісто.
Розігріти сковороду, налити рослинну олію, обсмажити млинці до рум'яної скоринки.