Яблучні млинці з лимонною цедрою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Яблучні млинці з лимонною цедрою

Традиційно млинці готують на Масляну - свято, пов'язане з проводами зими. Але це не означає, що господині не готують млинці протягом року. У кожної досвідченої господині є свій перевірений рецепт приготування млинців. Запропонований варіант, без сумніву, візьмуть на замітку ті господині, які хочуть внести різноманітність у цю звичну, як здається багатьом, страву. Особливість цих млинців в додаванні в тісто яблучного пюре. Дуже цікавий прийом, чи не так? І зверніть увагу ще на одну деталь: в млинцеве тісто додають лимонну цедру і корицю. До столу яблучні млинці подають гарячими з варенням, джемом або медом.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Масло вершкове - 1,5 ч. л.
  • Розпушувач - 1,5 ч. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Цедра лимонна - 0,25 ч. л.
  • Кориця мелена - 0,25 ч. л.
  • Ваніль - 0,25 ч. л.
  • Олія рослинна - за смаком
  • Яблука - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Просіяти борошно в миску, додати сіль і розпушувач. Додати цукор, цедру, корицю з ваніллю. Перемішати.

  • 02

    Яблука промити, очистити від насіння, нарізати шматками, покласти в блендер, подрібнити в пюре. Додати яблучне пюре в тісто. Перемішати.

  • 03

    Білки відокремити від жовтків. Перелити жовтки в миску, додати до них розтоплене вершкове масло. Окремо збити білки. Після чого змішати жовткову і білкову суміші і додати в тісто.

  • 04

    Розігріти сковороду, налити рослинну олію, обсмажити млинці до рум'яної скоринки.