Яблучний крамбл
Кількість порцій - 12
Час приготування - 55 хв

Яблучний крамбл

Всіх варіацій випічки на яблучну тему просто не перелічити. Ясна річ, адже запечені яблучка завжди надають тісту неповторний аромат, божественний смак і соковитість. Це відноситься і до обожнюваного у Великобританії яблучного пирога під назвою «крамбл» – традиційним англійським ласощам. Думаємо, Вам, також як і жителям туманного Альбіону, він полюбиться раз і назавжди. Особливість цієї випічки в тому, що поверх кисло-солодких фруктів викладається не звичне для нас тісто, а крихта із замороженого вершкового масла, борошна і цукру. Завдяки цьому пиріг просто тане в роті. Смак гарячого хрусткого крамбла чудово підкреслить кулька ванільного морозива – саме так і прийнято подавати цей пиріг.

Інгредієнти

  • Борошно - 150 г
  • Коричневий цукор - 250 г
  • Вершкове масло - 170 г
  • Яблука - 5-6 шт.
  • Кориця - 0,5 ч.л.
  • Лимон - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Для тіста покладіть вершкове масло (2 ст.л. залиште) до морозильника на 15 хвилин, після чого натріть на крупній терці.

  • 02

    До цієї масляної стружки введіть просіяне борошно і 200 г цукру (для цього рецепта не обов'язково використовувати коричневий цукор, підійде і звичайний), за допомогою двох виделок ретельно все перемішайте. Отриману крихту накрийте та поставте в холодильник.

  • 03

    Яблука очистіть, розріжте навпіл та видаліть осередки. Наріжте їх крупними часточками.

  • 04

    Лимон опустіть на 30 секунд до окропу, розріжте навпіл та вичавіть сік. Форму намастіть залишками вершкового масла, рокладіть яблука, збризніть їх лимонним соком, посипте рештою цукру та корицею. Зверху рівномірно викладіть крихту з тіста. Випікайте крамбл у розігрітій до 180°C   духовці близько 30 хвилин.