Літо триває всього три місяці, тому насолоджуватися ним потрібно на повну силу, кожен день потроюючи собі маленьке свято, намагаючись побільше гуляти, милуватися небом, зеленню, дихати його теплим повітрям і їсти його солодкі плоди. Наприклад, в сезон вишні варто приготувати цей дивовижний торт із свіжими ягодами. А якщо вам нестримно захотілося літа серед зими, не треба мучити себе спогадами і з тугою дивитися у вікно - відкривайте баночку вишневого компоту - і знову тіште себе цим тортом, адже він смачний як із свіжою, так і з консервованою вишнею.
Духовку розігріти до 180°C.
Яйця збити ыз 150 г. цукру протягом 5-7 хвилин.
Просіяти туди ж борошно, добре перемішати (тісто не повинне бути густим).
Роз'ємну форму змазати вершковим маслом, заповнити тістом і випікати корж в розігрітій духовці приблизно 20-25 хвилин.
Тим часом з вишень видалити кісточки (якщо ви використовуєте свіжу вишню) і посипати 3 ст.л. цукру.
Готовий корж дістати з духовки і просочити соком, що виділився з вишні, не дістаючи з форми.
Потім на корж викласти вишню (кілька ягід можна залишити для прикраси).
Для крему - вершки (їх потрібно попередньо трохи охолодити) збити з рештою цукру. Додати маскарпоне, перемішати. Отриманий крем викласти зверху на вишню.
На терці натерти шоколад. Отриманою стружкою посипати торт, прикрасити його ягодами і поставити в холодильник на 3-4 години.