Вінегрет з грибами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

Вінегрет з грибами

Вінегрет - один з самих популярних салатів на пострадянському просторі, в російській кухні з'явився в XIX столітті і є запозиченням із західноєвропейської кухні. Простий в приготуванні і обов'язковий в раціоні для тих, що постять і вегетаріанців. Вінегрет з грибами - дуже вдала варіація звичайного класичного вінегрету. Гриби містять вітаміни А, В, З, РР і різні мінеральні речовини, а також багато екстрактних і ароматичних речовин, які добре впливають на травлення. Для приготування вінегрету використовують солоні або мариновані гриби. Вони відмінно поєднуються з відвареними овочами і надають салату нотку пікантності.

Інгредієнти

  • Буряк - 1 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Гриби мариновані - 200 г.
  • Огірки солоні - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія рослинна - 3 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Буряк, картоплю і моркву відварити. Після, остудити і нарізати маленькими кубиками.

  • 02

    Цибулю очистити, дрібно нарізати. Гриби і огірки нарізати кубиками.

  • 03

    У мисці збити рослинну олію разом з лимонним соком. Всі нарізані овочі викласти в салатницю, заправити соусом з олії і лимонного соку. Посолити і поперчити за смаком.