Вінегрет такий звичний для нас салат, а приготувати його може навіть першокласник. Але чомусь ми стали все рідше його готувати. Вінегрет класичний готується тільки з овочів. Все, що вам потрібно зробити, це нарізати кубиками варені овочі. Також ви можете додати родзинку в салат у вигляді різних інгредієнтів: оселедця, грибів, кальмарів та інших морепродуктів. Окрім найпростішого приготування вінегрет володіє ще однією властивістю, яка безперечно робить його салатом номер один на нашій кухні, - це насиченість корисними вітамінами. Головним компонентом салату, звичайно ж, є буряк, який подарує вам безліч мінералів - калій, кальцій, йод, а також поліпшить ваше травлення. Морква і цибуля також зміцнять ваш імунітет. Класика, як кажуть, завжди в моді, тому смачного вам!
4-5 середніх картоплини і моркву добре помити щіткою, залити холодною водою і поставити варити до готовності 20-25 хвилин.
1-2 буряки промити щіткою, залити холодною водою і поставити варити на 60-75 хвилин.
Відварені овочі охолодити.
Картоплю, моркву, буряк очистити і порізати кубиками.
1 середню цибулину очистити і дрібно порізати.
Солоні огірки порізати кубиками.
З'єднати порізану картоплю, моркву, цибулю, буряк, огірки та горошок.
Додати 3-4 столові ложки рослинної олії і дрібку солі, добре перемішати салат.