Ділимося з Вашим елементарним рецептом смачного узвару під назвою «Пряний». Чому пряний? – запитаєте Ви. Тому що спеції і сухофрукти, з якими зварений цей прохолодний напій, дарують йому настільки неповторний аромат і насичений смак, що кращої назви просто не підібрати. Найголовніше при приготуванні цього узвару – строго дотримуватися послідовності, в якій в сироп необхідно класти інгредієнти, тому що з перевареними фруктами напій буде несмачним. Правильну послідовність ми Вам виклали: залишилося лише взятися за нехитру справу – і надзвичайно смачний вітамінний напій для Вас і Ваших рідних готовий. Узвар можна зберігати в холодильнику в скляній тарі як звичайний компот.
Сухофрукти залийте водою, дайте постояти 10 хвилин, ретельно промийте.
Розчиніть цукор у трьох літрах гарячої води, доведіть до кипіння, збавте вогонь, зніміть пінку.
До отриманого цукрового сиропу покладіть груші, за 5 хвилин - яблука, ще за 5 хвилин - вишні, родзинки, чорнослив.
Коли всі сухофрукти стануть м'якими, додайте мед і прянощі. Продовжуйте варити, за 5 хвилин покладіть лимон.
Ще трохи проваріть все, зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятись у прохолодному місці.