М'ясо качки можливо трохи і твердіше, ніж курка, але воно по-своєму смачне і корисне. Грудинка - це улюблена частина птиці багатьох людей. М'ясо там пісне і дуже смачне. А якщо ще і змастити гарненько маслом з корицею, щоб вона отримала золотистий колір після запікання, то вийде обід-смакота! Персики надають певну пікантність страві, а ще персики - добре зганяють жир. Це точно сподобається тим, хто рахує калорії і стежить за фігурою. Тому ми дуже рекомендуємо вам скоріше насолодитися цією чудовою стравою.
Розігріти духовку до 220°С. Качину грудинку натерти сіллю і перцем. Зробити на шкірі кілька діагональних надрізів.
Олію змішати з корицею. Змастити сумішшю грудинку, покласти її шкірою вниз у форму для запікання з бортиками. Поставити форму в духовку, через 20 хв. перевернути грудку. Готувати ще 20 хв.
Поки готується качина грудинка, приготувати персики. Розрізати їх навпіл, видалити кісточки і зняти шкірку. Покласти в сотейник з вином і цукром. Варити 10 хв. Зняти з вогню, накрити і відставити убік.
Загорнути грудинку у фольгу і залишити в теплі на 30 хв.
Сік з качиної грудинки злити через сито в сотейник. Додати відвар від персиків. Готувати на сильному вогні, поки соус не увариться на половину.
Персики нарізати часточками, покласти в соус і прогрівати протягом 1 хв. Грудинку нарізати скибочками завтовшки 1-1,5 см, подати з персиками, поливши зверху соусом.