Гарбуз в листковому тісті
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 10 хв

Гарбуз в листковому тісті

З приходом осені гарбуз міцно входить в склад різних рецептів нашого столу. Про користь гарбуза відомо з давніх часів. Наповнюючи організм необхідними амінокислотами і вітамінами, він допомагає людині зберігати міцне здоров'я, оберігає від старіння. Гарбуз готують і в пісочному тісті, але більш популярний спосіб приготування гарбуза - це гарбуз в листковому тісті. Це не менш смачно і готується набагато простіше. Листкове тісто можна купити або приготувати самостійно, але робити це потрібно заздалегідь, щоб воно встигло «відлежатися». Гарбузову начинку можна класти у великій кількості, так як гарбуз добре пропікається.

Інгредієнти

  • Листкове дріжджове тісто - 500 г.
  • Гарбуз - 500 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Борошно - 50 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Кориця мелена - 3 ч. л.
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гарбуз очистити і нарізати кубиками невеликого розміру.

  • 02

    На деко, змащене олією, викласти кубики гарбуза. Деко поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати 15 хвилин. Після чого його остудити.

  • 03

    Тим часом листкове тісто розділити на невеликі шматочки і кожен розкатати в квадратики рівної товщини.

  • 04

    В окремій ємності цукор змішати з корицею. Яйце трохи збити виделкою.

  • 05

    Кожен квадратик змастити збитим яйцем і викласти в центр трохи гарбузової начинки. Зверху присипати цукром і корицею, скрутити тісто конвертиком. При цьому добре склеїти краї.

  • 06

    Деко знову змастити олією і викласти на нього готові конвертики. Деко поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати близько 30-40 хвилин до рум'яного кольору.