Рецепт на замітку всім хазяєчкам, які люблять домашні випічки більше, ніж магазинні. А тим, хто тільки вчиться пекти пироги, він теж повинен сподобатися. Тому що за часом він досить швидкий, та й не складний. Потрібно відзначити, що тут дуже багато компонентів, які дуже корисні, і їх слід використовувати в своєму раціоні. Наприклад, сир хороший для кісток, в ньому багато білка, який можна вживати навіть увечері. Ізюм підходить для зміцнення серцево-судинної системи, для підвищення імунітету. Горіхи ж теж мають корисні властивості, насичені багатьма вітамінами (тут вже залежить від того, які саме горіхи ви виберете ). Тому пиріг "Забава " такий потрібний і корисний .
Вершкове масло (100 г.) розтопити і охолодити.
Борошно просіяти з розпушувачем.
Одне яйце злегка збити.
У велику миску влити олію, додати цукор (1/3 склянки), ванільний цукор (0,5 ч.л.) і все перемішати.
Какао через сито всипати до цієї маси і ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
Слідом додати збите яйце і ще раз все перемішати вінчиком або виделкою.
Порціями ввестиь борошно з розпушувачем і замісити гладеньке тісто.
Від отриманого тіста відокремити 1/3 частину і прибрати в морозильник.
Решту тіста розкачати і викласти у форму.
Родзинки або інші сухофрукти для начинки промити і замочити.
Решту вершкового масла розтопити.
Яєчні білки з двох яєць, що залишилися, відокремити від жовтків і прибрати в холодильник. Жовтки злегка збити.
Сир викласти в миску і розім'яти виделкою. Якщо хочеться, щоб начинка мала кремову консистенцію, треба пропустити сир через сито або протерти його блендером. Додати решту цукру, ванільний цукор і все добре перемішати.
Влити вершкове масло, додати жовтки і крохмаль і ще раз добре перемішати.
За бажанням ввести в начинку родзинки, горіхи та інші наповнювачі.
Охолоджені білки збити міксером в міцну піну. Ввести їх в сирну масу і акуратно перемішати знизу догори, щоб вони не опали.
Отриману сирну начинку викласти на тісто і розрівняти.
На терці натерти заморожену частину тіста і, рівномірно розподіливши її, насипати верхній шар пирога. Випікати пиріг у нагрітій до 180°C духовці близько 30 хвилин.