Сирний пиріг "Забава"
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 10 хв

Сирний пиріг "Забава"

Рецепт на замітку всім хазяєчкам, які люблять домашні випічки більше, ніж магазинні. А тим, хто тільки вчиться пекти пироги, він теж повинен сподобатися. Тому що за часом він досить швидкий, та й не складний. Потрібно відзначити, що тут дуже багато компонентів, які дуже корисні, і їх слід використовувати в своєму раціоні. Наприклад, сир хороший для кісток, в ньому багато білка, який можна вживати навіть увечері. Ізюм підходить для зміцнення серцево-судинної системи, для підвищення імунітету. Горіхи ж теж мають корисні властивості, насичені багатьма вітамінами (тут вже залежить від того, які саме горіхи ви виберете ). Тому пиріг "Забава " такий потрібний і корисний .

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 130 г
  • Яйця - 4 шт.
  • Цукор - 170 г
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Ванільний цукор - 1,5 ч.л.
  • Какао - 1 ч.л. (з гіркою)
  • Борошно - 1,5 склянки (або більше)
  • Сир - 500 г
  • Крохмаль - 1 ч.л.
  • Родзинки - за смаком
  • Горіхи - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Вершкове масло (100 г.) розтопити і охолодити.

  • 02

    Борошно просіяти з розпушувачем.

  • 03

    Одне яйце злегка збити.

  • 04

    У велику миску влити олію, додати цукор (1/3 склянки), ванільний цукор (0,5 ч.л.) і все перемішати.

  • 05

    Какао через сито всипати до цієї маси і ретельно перемішати, щоб не було грудочок.

  • 06

    Слідом додати збите яйце і ще раз все перемішати вінчиком або виделкою.

  • 07

    Порціями ввестиь борошно з розпушувачем і замісити гладеньке тісто.

  • 08

    Від отриманого тіста відокремити 1/3 частину і прибрати в морозильник.

  • 09

    Решту тіста розкачати і викласти у форму.

  • 10

    Родзинки або інші сухофрукти для начинки промити і замочити.

  • 11

    Решту вершкового масла розтопити.

  • 12

    Яєчні білки з двох яєць, що залишилися, відокремити від жовтків і прибрати в холодильник. Жовтки злегка збити.

  • 13

    Сир викласти в миску і розім'яти виделкою. Якщо хочеться, щоб начинка мала кремову консистенцію, треба пропустити сир через сито або протерти його блендером. Додати решту цукру, ванільний цукор і все добре перемішати.

  • 14

    Влити вершкове масло, додати жовтки і крохмаль і ще раз добре перемішати.

  • 15

    За бажанням ввести в начинку родзинки, горіхи та інші наповнювачі.

  • 16

    Охолоджені білки збити міксером в міцну піну. Ввести їх в сирну масу і акуратно перемішати знизу догори, щоб вони не опали.

  • 17

    Отриману сирну начинку викласти на тісто і розрівняти.

  • 18

    На терці натерти заморожену частину тіста і, рівномірно розподіливши її, насипати верхній шар пирога. Випікати пиріг у нагрітій до 180°C духовці близько 30 хвилин.