Сирний пиріг з грушею
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г

Сирний пиріг з грушею

Увага всім, хто любить пекти пироги з приводу і без! Ви не повинні втратити такий рецепт, який не тільки простий, але і корисний. Візьмемо, наприклад, тісто. Його нескладно приготувати навіть тим, хто ніколи не мав справу з випічкою. Тому якщо ви хочете зробити приємний сюрприз комусь близькому, ви можете сміливо готувати пиріг з грушею. До речі, якщо груші вам не до душі, можете їх замінити іншими фруктами. Але слід зауважити, що груші теж дуже корисні, наприклад, для шлунку і серця. Тому можна спробувати кожен раз робити пиріг з іншим компонентом, а потім вибрати для себе найулюбленіший. Що ж стосується сиру, то тут можна не коментувати. І так всі знають про його користь.

Інгредієнти

  • Яйця - 4 шт.
  • Вершкове масло - 80 г
  • Цукор - 1 склянка
  • Пшеничне борошно - 1,5 склянки
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Ванільний цукор - 2 ч.л.
  • Сир - 400 г
  • Сметана - 4 ст.л.
  • Груші - 3 шт.
  • Крохмаль - 1 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Вершкове масло розтопити і остудити. З'єднати з одним яйцем половину склянки і 1 ч.л. ванільного цукру. Злегка збити.

  • 02

    У цю суміш просіяти борошно і замісити м'яке тісто. Скачати його в кулю, обернути харчовою плівкою і покласти в морозилку на 10 хвилин.

  • 03

    Тим часом духовку нагріти до 180°C.

  • 04

    Груші очистити від шкірки і насіння, нарізати тонкими скибочками.

  • 05

    У решти яєць білки відокремити від жовтків. Білки прибрати в холодильник.

  • 06

    Сир протерти блендером або пропустити через сито.

  • 07

    Жовтки збити з цукром, що залишився і ванільним цукром, з'єднати з сиром, додати крохмаль і ще раз збити.

  • 08

    Охолоджені білки збити в круту піну (до стійких піків). Порціями з'єднати їх з сирною масою, акуратно перемішуючи її знизу догори. Маса повинна стати пишною.

  • 09

    Тісто руками розподілити по формі, сформувавши бортики

  • 10

    На тісто викласти шар з двох груш. Залити його сирною масою. Зверху викласти віялом скибочки груші, що залишилися. Випікати пиріг у розігрітій духовці 35-40 хвилин.