Увага всім, хто любить пекти пироги з приводу і без! Ви не повинні втратити такий рецепт, який не тільки простий, але і корисний. Візьмемо, наприклад, тісто. Його нескладно приготувати навіть тим, хто ніколи не мав справу з випічкою. Тому якщо ви хочете зробити приємний сюрприз комусь близькому, ви можете сміливо готувати пиріг з грушею. До речі, якщо груші вам не до душі, можете їх замінити іншими фруктами. Але слід зауважити, що груші теж дуже корисні, наприклад, для шлунку і серця. Тому можна спробувати кожен раз робити пиріг з іншим компонентом, а потім вибрати для себе найулюбленіший. Що ж стосується сиру, то тут можна не коментувати. І так всі знають про його користь.
Вершкове масло розтопити і остудити. З'єднати з одним яйцем половину склянки і 1 ч.л. ванільного цукру. Злегка збити.
У цю суміш просіяти борошно і замісити м'яке тісто. Скачати його в кулю, обернути харчовою плівкою і покласти в морозилку на 10 хвилин.
Тим часом духовку нагріти до 180°C.
Груші очистити від шкірки і насіння, нарізати тонкими скибочками.
У решти яєць білки відокремити від жовтків. Білки прибрати в холодильник.
Сир протерти блендером або пропустити через сито.
Жовтки збити з цукром, що залишився і ванільним цукром, з'єднати з сиром, додати крохмаль і ще раз збити.
Охолоджені білки збити в круту піну (до стійких піків). Порціями з'єднати їх з сирною масою, акуратно перемішуючи її знизу догори. Маса повинна стати пишною.
Тісто руками розподілити по формі, сформувавши бортики
На тісто викласти шар з двох груш. Залити його сирною масою. Зверху викласти віялом скибочки груші, що залишилися. Випікати пиріг у розігрітій духовці 35-40 хвилин.