Сирна запіканка з млинцями - страва, безсумнівно, оригінальна, вона дозволяє усіма нами улюблені млинці зі смачною сирною начинкою запекти в духовці. Словом, запропонована страва сподобається і тим, хто любить млинці, і тим, хто небайдужий до сирної запіканки. Дуже цікава ідея. Молоко для тіста має бути кімнатної температури. Половину молока можна замінити водою, наприклад, газованою, щоб зробити страву більш легкою. Якщо у Вас є свій улюблений рецепт млинців, скористайтеся ним. За вашим бажанням в кисломолочний сир можна додати родзинки, які дуже гармонійно з ним поєднуються. Виходить дуже смачно.
У миску просіяти борошно. Збити 2 яйця, додати 0,5 ст. л. цукру, сіль, налити молоко. При бажанні половину молока замінити газованою водою.
Молочну суміш влити в борошно, перемішати, розтопити 0,5 ст. л. вершкового масла, влити в тісто. Залишити тісто на 2 години при кімнатній температурі.
Змішати в мисці сир і 2 ст. л. цукру, при необхідності додати вершки. Перемішати.
Обсмажити на розігрітій сковороді на рослинній олії млинці. Змастити кожен млинець сирною масою, згорнути в рулети. Обрізати краї рулетів, викласти у змащену маслом форму. Рулети нарізати на 3 частини, викласти вертикально шматочки рулетів у форму.
Два жовтки змішати з вершками, всипати 1 ст. л. цукру. Ванільний стручок розрізати вздовж на дві частини, витягнути насіння, додати їх в суміш. Перемішати.
Залити вершковою сумішшю млинці у формі, поставити в духовку, розігріту до 180°C, на 20 хвилин. Скоринка повинна зарум'янитись.