Кулінарні традиції китайської кухні сягають корінням далеко в століття. Вважаючись однією з найдавніших в світі, вона удосконалювалася і розвивалася протягом довгих трьох тисяч років, дбайливо зберігаючи той цінний досвід, знання і таємниці, які дозволяють китайській їжі заслужено залишатися найкориснішою і смачною у світі. Приготувати курячі ніжки за нашим рецептом не складе труднощів. І набір продуктів, в якому, до речі, немає нічого екстраординарного, теж цілком доступний. Проте у результаті Ви отримаєте чудову традиційну страву китайської кухні – соковите і ароматне куряче м'ясо з незвичайним смаком в густому, тягучому соусі. На гарнір можна подати варений рис або овочі, тушковані в цьому ж соусі. Приємного Вам апетиту.
Цибулю дрібно покришіть і обсмажте до золотистого кольору. Цибулю видаліть (він нам не знадобитися), а олію збережіть.
М'ясо курячих ніжок звільніть від кісток і наріжте на досить великі шматки.
У глибоку сковороду влийте бульйон, посоліть, додайте рисовий оцет і соєвий соус.
Опустіть в сковороду шматки м'яса, укладаючи їх щільно поруч один з одним шкіркою вниз. Тушкуйте на середньому вогні.
Коли кількість відвару зменшиться на 2/3, курка буде готова. Заправте відвар крохмалем, добре перемішайте.
М'ясо кілька разів переверніть і облийте олією, в якій смажилася цибуля. Страва готова до подачі.