Просто і доступно - ось головна риса тосканської кухні. Таким і є тосканський суп зі свіжим оливковим маслом: простим і доступним. Суп по-тосканськи зігріє і наповнить організм енергією. Дуже ароматний суп. Овочеві інгредієнти супу, заправлені оливковою олією - не просто смачна страва, але і коктейль з антиоксидантів, що зберігає вам молодість. Низька калорійність супу, невеликий вміст вуглеводів і значний відсоток рідини - причина популярності серед тих, що худнуть. І це ще не все. Як самі оливки, так і масло з них позитивно впливають на травлення і є відмінною профілактикою виразки шлунка.
Капусту нашаткувати. Картоплю, кабачки, гарбуз, цибулю і селеру очистити і нарізати кубиками, часник очистити і розрізати на дві частини.
У невелику каструлю налити оливкову олію, поставити на вогонь, розігріти, додати половину часнику, протушкувати.
Додати в каструлю до часнику цибулю, селеру і моркву. Тушкувати деякий час, потім влити бульйон.
Додати в каструлю інші овочі, тушкувати протягом 30-45 хвилин. Овочі повинні стати м'якими, при необхідності доливати бульйон. Додати квасолю і спеції, варити ще 5 хвилин. При подачі шматок м'якоті білого хліба натерти часником, скропити оливковою олією, покласти його в тарілку, вилити зверху суп, подавати з оливковою олією.