Тосканський суп зі свіжою оливковою олією
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Тосканський суп зі свіжою оливковою олією

Просто і доступно - ось головна риса тосканської кухні. Таким і є тосканський суп зі свіжим оливковим маслом: простим і доступним. Суп по-тосканськи зігріє і наповнить організм енергією. Дуже ароматний суп. Овочеві інгредієнти супу, заправлені оливковою олією - не просто смачна страва, але і коктейль з антиоксидантів, що зберігає вам молодість. Низька калорійність супу, невеликий вміст вуглеводів і значний відсоток рідини - причина популярності серед тих, що худнуть. І це ще не все. Як самі оливки, так і масло з них позитивно впливають на травлення і є відмінною профілактикою виразки шлунка.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 50 мл.
  • Квасоля біла консервована - 200 г.
  • Капуста білокачанна - 1 шт.
  • Капуста червонокачанна - 1 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Кабачки - 2 шт.
  • Гарбуз - 200 г.
  • Морква - 2 шт.
  • Стебло селери - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Бульйон овочевий - 500 мл.
  • Часник - 4 шт.
  • Кмин - за смаком
  • Базилік - за смаком
  • Кріп - за смаком
  • Майоран - за смаком
  • Шавлія - за смаком
  • Розмарин - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Хліб білий - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Капусту нашаткувати. Картоплю, кабачки, гарбуз, цибулю і селеру очистити і нарізати кубиками, часник очистити і розрізати на дві частини.

  • 02

    У невелику каструлю налити оливкову олію, поставити на вогонь, розігріти, додати половину часнику, протушкувати.

  • 03

    Додати в каструлю до часнику цибулю, селеру і моркву. Тушкувати деякий час, потім влити бульйон.

  • 04

    Додати в каструлю інші овочі, тушкувати протягом 30-45 хвилин. Овочі повинні стати м'якими, при необхідності доливати бульйон. Додати квасолю і спеції, варити ще 5 хвилин. При подачі шматок м'якоті білого хліба натерти часником, скропити оливковою олією, покласти його в тарілку, вилити зверху суп, подавати з оливковою олією.