Освоїти приготування десертів з вишнею буде корисно кожному, навіть якщо ви не є щасливим власником розкішного вишневого саду. Влітку цієї ягоди у нас вдосталь в натуральному свіжому вигляді, а взимку її завжди можна замінити мороженою або консервованою. Візьміть на замітку, що шоколад, кисленька вишня і ніжний крем з вершковою нотою - одне з найбільш безпрограшних поєднань. Як, наприклад, в рецепті цього торта з чудовим "вологим" бісквітом і насиченим шоколадно-вишневим смаком.
Шоколад розламайте на шматочки і розтопіть на водяній бані.
Вершковому маслу дайте трохи полежати при кімнатній температурі, а потім розітріть з цукром (150 г) і ванільним цукром.
Жовтки відділіть від білків (білки поки що помістіть в холодильник) і додайте жовтки до масла, все добре перемішайте.
Додайте розтоплений шоколад, ще раз перемішайте.
Введіть крохмаль, перемішайте.
Слідом додайте панірувальні сухарі і ще раз перемішайте.
Просійте до цієї суміші борошно і розпушувач, перемішайте отримане тісто.
Духовку розігрійте до 180°C.
Білки збийте до появи досить стійкою білої піни.
Обережно з'єднайте білки з тестом, щоб вони не осіли.
Форму змастіть маслом і викладіть половину отримав тесту. Випікайте в розігрітій духовці близько 25-30 хвилин. В такий самий спосіб спечіть другий корж.
Кожен з отриманих коржів розріжте по горизонталі на дві частини, таким чином вийде чотири коржі.
Для крему сметану збийте з цукром (200 г).
З вишні видаліть кісточки. Якщо вона заморожена, дайте їй розморозити й злийте сік.
Змастіть перший корж сметанним кремом, накрийте другим коржем і знову нанесіть шар крему.
На другий корж викладіть вишню, накрийте третім коржем і змастіть кремом, після чого накрийте його останнім четвертим коржем.
Прикрасити торт можна за смаком, наприклад, збитими вершками, шоколадною стружкою або кондитерської посипкою, коктейльними вишнями.