Торт "Вишневий сад"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 20 хв

Торт "Вишневий сад"

Освоїти приготування десертів з вишнею буде корисно кожному, навіть якщо ви не є щасливим власником розкішного вишневого саду. Влітку цієї ягоди у нас вдосталь в натуральному свіжому вигляді, а взимку її завжди можна замінити мороженою або консервованою. Візьміть на замітку, що шоколад, кисленька вишня і ніжний крем з вершковою нотою - одне з найбільш безпрограшних поєднань. Як, наприклад, в рецепті цього торта з чудовим "вологим" бісквітом і насиченим шоколадно-вишневим смаком.

Інгредієнти

  • Чорний шоколад - 200 г
  • Вершкове масло - 200 г
  • Яйця - 7 шт.
  • Цукор - 350 г
  • Борошно - 250-300 г
  • Крохмаль - 100 г
  • Панірувальні сухарі - 100 г
  • Ванільний цукор - 2 ч.л.
  • Розпушувач - 2 ч.л.
  • Вишня (свіжа свіжеморожена) - 500 г
  • Сметана - 500 г

Етапи приготування

  • 01

    Шоколад розламайте на шматочки і розтопіть на водяній бані.

  • 02

    Вершковому маслу дайте трохи полежати при кімнатній температурі, а потім розітріть з цукром (150 г) і ванільним цукром.

  • 03

    Жовтки відділіть від білків (білки поки що помістіть в холодильник) і додайте жовтки до масла, все добре перемішайте.

  • 04

    Додайте розтоплений шоколад, ще раз перемішайте.

  • 05

    Введіть крохмаль, перемішайте.

  • 06

    Слідом додайте панірувальні сухарі і ще раз перемішайте.

  • 07

    Просійте до цієї суміші борошно і розпушувач, перемішайте отримане тісто.

  • 08

    Духовку розігрійте до 180°C.

  • 09

    Білки збийте до появи досить стійкою білої піни.

  • 10

    Обережно з'єднайте білки з тестом, щоб вони не осіли.

  • 11

    Форму змастіть маслом і викладіть половину отримав тесту. Випікайте в розігрітій духовці близько 25-30 хвилин. В такий самий спосіб  спечіть другий корж.

  • 12

    Кожен з отриманих коржів розріжте по горизонталі на дві частини, таким чином вийде чотири коржі.

  • 13

    Для крему сметану збийте з цукром (200 г).

  • 14

    З вишні видаліть кісточки. Якщо вона заморожена, дайте їй розморозити й злийте сік.

  • 15

    Змастіть перший корж сметанним кремом, накрийте другим коржем і знову нанесіть шар крему.

  • 16

    На другий корж викладіть вишню, накрийте третім коржем і змастіть кремом, після чого накрийте його останнім четвертим коржем.

  • 17

    Прикрасити торт можна за смаком, наприклад, збитими вершками, шоколадною стружкою або кондитерської посипкою, коктейльними вишнями.