Чи знаєте ви, що для того, щоб наситити організм життєво необхідним кальцієм, далеко не єдиний вихід - кілограмами поглинати сир та іншу звичну нам молочку. І ковтати кальцій в пігулках теж не потрібно. Пропонуємо вам замість усього цього ... спекти печиво. Ні, у нас все в порядку з логікою. Просто ми знаємо, що в кунжуті кальцію міститься набагато більше, ніж в молочних продуктах, і засвоюється він при цьому набагато краще. До речі, печиво за цим рецептом виходить легким, тоненьким і дуже хрустким, з яскраво вираженою карамельно-горіховою нотою. При цьому воно практично не містить борошна та олії, так що його цілком можна зарахувати до дієтичного меню. У всякому разі воно не менш смачне, ніж інша випічка, але при цьому, як ви вже зрозуміли, користь від нього очевидна.
Борошно, розпушувач і сіль просійте в миску.
З половинки лимона вичавіть 1 ч.л. соку.
Масло залиште ненадовго при кімнатній температурі для розм'якшення, після міксером збийте з цукром.
Потім додайте яйце, ванільний цукор і лимонний сік і збивайте ще приблизно 30 секунд.
Не припиняючи збивання, на низькій швидкості міксера порціями введіть в суміш борошно, збийте до однорідності.
Після лопаткою вмішайте в суміш кунжут
Ємність з тістом накрийте тарілкою і поставте в холодильник на 1 годину.
Духовку нагрійте до 180°C. Деко застеліть пергаментним папером і змастіть її вершковим маслом.
Чайною ложкою викладіть коржики на великій відстані один від одного, тому що вони розтікаються - всього на противень уміщається близько 12 штук. В результаті в процесі випічки кожне печиво повинно вийти приблизно 0,7 см в діаметрі.
Випікайте печиво в нагрітій духовці близько 8-9 хвилин, уважно стежте, щоб воно не підгоріло (якщо печиво сильно зазолотиться, його хвилин через 5 можна перевернути на інший бік).
Готове печиво остудіть і подавайте до чаю або кави.