У китайській кулінарії існує більше тисячі найменувань різноманітних спецій і приправ. У цьому рецепті використовуються одні з найпопулярніших. Так, імбир створює специфічний смак і запах за рахунок великої кількості ефірних олій, що містяться в ньому. Соєвий соус дозволяє знизити кількість солі, що використовується для приготування страви. Кунжут має своєрідний тонкий аромат. Вино в кулінарії також широко використовується на сході, хоча перевагу віддають спеціальному рисовому вину, приблизним смаковим аналогом якого може бути херес. Загалом, що довго розповідати ... ми думаємо, варто вже спробувати ароматну і пряну рибу по-китайськи!
Рибу почистіть, наріжте шматками і натріть сіллю.
Часник очистіть і розберіть на зубчики. Перчик чилі очистіть від насіння і наріжте тоненькими кільцями. Імбир дрібно наріжте. Зелену цибулю наріжте дрібними кільцями.
На сковороді добре прогрійте рослинну олію, і, не доводячи її до кипіння, опустіть туди зубчики часнику. Трохи підсмажте її (так, щоб він не змінив колір), дістаньте з олії і відкладіть.
У ту саму олію опустіть шматки риби, трохи прожарте їх і виловіть шумівкою.
У сковороді залиште 100 г олії, доведіть її до помірної температури. Знову покладіть туди часник, перчик чилі, імбир і смажте до появи аромату.
Потім покладіть в сковороду рибу, влийте бульйон, додайте цукор, соєвий соус, херес, зменшіть вогонь і тушкуйте рибу 15 хвилин. Готову рибу викладіть на тарілку.
Крохмаль розведіть в невеликій кількості холодної води.
Сковороду знову добре нагрійте. Влийте оцет і розведений крохмаль, покладіть цибулю. Помішуючи, дайте соусу загуснути, влийте кунжутну олію і ще раз добре перемішайте. Готовим соусом полийте рибу і подавайте.