Товстолобик, тушкований по-китайськи
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г

Товстолобик, тушкований по-китайськи

У китайській кулінарії існує більше тисячі найменувань різноманітних спецій і приправ. У цьому рецепті використовуються одні з найпопулярніших. Так, імбир створює специфічний смак і запах за рахунок великої кількості ефірних олій, що містяться в ньому. Соєвий соус дозволяє знизити кількість солі, що використовується для приготування страви. Кунжут має своєрідний тонкий аромат. Вино в кулінарії також широко використовується на сході, хоча перевагу віддають спеціальному рисовому вину, приблизним смаковим аналогом якого може бути херес. Загалом, що довго розповідати ... ми думаємо, варто вже спробувати ароматну і пряну рибу по-китайськи!

Інгредієнти

  • Товстолобик - 750 г
  • Часник - 100 г
  • Перець чилі - 15 г
  • Цукор - 15 г
  • Оцет - 10 г
  • Корінь імбиру - 5 г
  • Херес - 40 мл
  • Зелена цибуля - 15 г
  • Соєвий соус - 20 г
  • М'ясний бульйон - 2 склянки
  • Кунжутна олія - 25 мл
  • Рослинна олія для смаження - 150 мл
  • Крохмаль - 5 г
  • Сіль - 2,5 г

Етапи приготування

  • 01

    Рибу почистіть, наріжте шматками і натріть сіллю.

  • 02

    Часник очистіть і розберіть на зубчики. Перчик чилі очистіть від насіння і наріжте тоненькими кільцями. Імбир дрібно наріжте. Зелену цибулю наріжте дрібними кільцями.

  • 03

    На сковороді добре прогрійте рослинну олію, і, не доводячи її до кипіння, опустіть туди зубчики часнику. Трохи підсмажте її (так, щоб він не змінив колір), дістаньте з олії і відкладіть.

  • 04

    У ту саму олію опустіть шматки риби, трохи прожарте їх і виловіть шумівкою.

  • 05

    У сковороді залиште 100 г олії, доведіть її до помірної температури. Знову покладіть туди часник, перчик чилі, імбир і смажте до появи аромату.

  • 06

    Потім покладіть в сковороду рибу, влийте бульйон, додайте цукор, соєвий соус, херес, зменшіть вогонь і тушкуйте рибу 15 хвилин. Готову рибу викладіть на тарілку.

  • 07

    Крохмаль розведіть в невеликій кількості холодної води.

  • 08

    Сковороду знову добре нагрійте. Влийте оцет і розведений крохмаль, покладіть цибулю. Помішуючи, дайте соусу загуснути, влийте кунжутну олію і ще раз добре перемішайте. Готовим соусом полийте рибу і подавайте.