Тофу з креветками і помідорами
Кількість порцій - 1
Час приготування - 35 хв

Тофу з креветками і помідорами

Напевно, все ж є в тофу – невиразному на перший погляд соєвому сирі – щось особливе, якщо китайці вживають його в їжу вже більше двох тисяч років. До того ж цей корисний, дієтичний продукт є улюбленою їжею вегетаріанців і людей, що худнуть. У всякому разі, якщо правильно приготувати нейтральний на смак тофу, то цей багатий білком продукт подарує Вам нові смакові відчуття і додасть Вашому обіду або вечері справжній східний колорит. Пружна текстура тофу дозволяє легко вбирати смак і запах продуктів, з якими він приготований. За пропонованим рецептом сир насичується томатний соком, ароматним свинячим салом і іспанським хересом. А королівські креветки надають страві ефектний вигляд.

Інгредієнти

  • Креветки - 250 г
  • Тофу - 150 г
  • Помідори - 150 г
  • Сіль - 4 г
  • Свиняче сало - 50 г
  • Кунжутна олія - 10 мл
  • Рисове вино або херес - 50 мл
  • Цибуля - 2 г
  • Корінь імбиру - 2 г
  • Бульйон - 300 мл
  • Крохмаль - 1 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Якщо у вас неочищені креветки, очистіть їх, видаліть голову і ніжки (хвостики можна залишити). Промийте креветки і покладіть в глибоку тарілку, влийте вино (половину), посипте сіллю, все перемішайте і залиште на деякий час.

  • 02

    Тим часом помідори ошпарте окропом, зніміть шкірку і видаліть зерна.

  • 03

    Наріжте помідори і тофу на дрібні кубики однакового розміру.

  • 04

    У каструльці доведіть воду до кипіння, трохи проваріть в ній тофу і витягніть його шумівкою.

  • 05

    Цибулю і імбир дуже дрібно покришіть.

  • 06

    Свиняче сало наріжте на шматочки і викладіть в добре прогріту сковороду. Підсмажуйте, поки не витопиться жир, шкварки видаліть. Влийте в сковороду бульйон, решту вина, додайте цибулю і імбир, покладіть тофу і креветки, посоліть.

  • 07

    Доведіть бульйон до кипіння, після чого введіть помідори.

  • 08

    Крохмаль розведіть в невеликій кількості холодної води і влийте в сковороду. Все обережно перемішайте, дайте соусу загуснути і зніміть з вогню. При подачі полийте страву кунжутною олією.