Гарбузовий суп-пюре з кольоровою капустою та імбиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Гарбузовий суп-пюре з кольоровою капустою та імбиром

Приготуйте смачний, що радує життєрадісними фарбами суп-пюре з корисних овочевих інгредієнтів: гарбуза і кольорової капусти. Різноманітні супи-пюре давно вже взяті на озброєння прихильниками здорового харчування. Особливість цього виду супів у тому, що попередньо приготовані інгредієнти збиваються за допомогою блендера або за відсутності такого протираються через сито до стану однорідної маси. Поради: гарбуз і кольорову капусту варіть в невеликій каструлі. Вода повинна лише покрити овочі. Їх готовність перевіряйте виделкою. На етапі обсмажування цибулі, імбиру і моркви дуже важливо, щоб овочі не підгоріли. В іншому випадку у супу буде гіркуватий присмак.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 400 г.
  • Капуста кольорова - 200 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Імбир свіжий - 10 г.
  • Кунжутне насіння - за смаком
  • Оцет бальзамічний - за смаком
  • Вершки 20% - 200 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Відварити капусту з гарбузом в каструлі із водою, до м'якості.

  • 02

    Імбир, моркву і цибулю дрібно нарізати, обсмажити на оливковій олії в сковороді, при цьому важливо щоб суміш не підгоріла.

  • 03

    Змішати в чаші блендера відварені капусту і гарбуз, а також суміш зі сковороди. Подрібнити до стану пюре. Додати також половину рідини, в якій варилися овочі.

  • 04

    Вилити готове пюре в каструлю, поставити на вогонь, влити вершки, довести до кипіння. При подачі вилити суп в тарілку, прикрасити кунжутним насінням і крапельками бальзамічного оцту.