Теплий салат з курячої печінки
Кількість порцій - 2
Час приготування - 20 хв

Теплий салат з курячої печінки

Великий плюс цієї страви полягає в тому, що, хоча вона далеко не пісна (а куряча печінка - продукт дуже ситний), після нього у вас не з'явиться відчуття тяжкості в шлунку. Тим більше, що вона багата на вітаміни А, В; в ста грамах печінки міститься добова норма заліза для організму. Необхідний баланс створюють овочі - салат буде поживним, але в той же час легким. А якщо ви не особливо пристрасні до їжі, то він цілком може стати і другою стравою. Для більш пікантного смаку доповніть салат спеціями на ваш вибір. А більш ефектної подачі можна досягнути, виклавши його на листя салату і прикрасивши зеленню.

Інгредієнти

  • Куряча печінка - 200-250 г
  • Солодкий перець (червоний) - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт. (крупна)
  • Сіль - за смаком
  • Мелений чорний перець - за смаком
  • Рослинна олія для смаження - 2 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Печінку промити, обсушити і досить дрібно нарізати

  • 02

    Цибулю нарізати півкільцями.

  • 03

    Моркву нарізати соломкою за допомогою спеціального ножа або натерти на середній терці.

  • 04

    Перець розділити на дві половинки, видалити насіння і нарізати його тонкими півкільцями.

  • 05

    У сковороді розігріти рослинну олію і викласти печінку. Обсмажити її протягом 3-5 хвилин.

  • 06

    Слідом додати всі овочі, посолити, поперчити і смажити на середньому вогні, помішуючи, ще близько 8-10 хвилин.