Тарт татен з яблуками з листкового тіста
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Тарт татен з яблуками з листкового тіста

Тарт татен з яблуками з листкового тіста – класичний рецепт французького десерту. Вперше його приготували сестри Татен. Маса цікавих історій пов'язана з цим пирогом. Він настільки усіма полюбився, що швидко став популярним. Кажуть, що відомий французький ресторан в ХІХ столітті вкрав рецепт приготування пирога, однак залишив ім'я сестер у назві страви. Кулінарні огріхи, допущені сестрами при приготуванні тарт татена, гідно увійшли в традиції випікання цього десерту, якими керуються й донині. Його друга назва – «пиріг навиворіт». А все тому, що при подачі його потрібно перевернути на іншу сторону.

Інгредієнти

  • Яблука - 3 шт.
  • Цукор ванільний - за смаком
  • Кориця - за смаком
  • Вино біле сухе - за смаком
  • Цукор - 2,5 ст. л.
  • Тісто листкове бездріжджове - 100 г.
  • Цедра апельсина - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Яблука промити, очистити від насіння і серцевини, покласти половину яблук в блендер, додати ванільний цукор, корицю, 1-1,5 ст. л. цукру, 3-4 часточки апельсинової цедри, влити вино. Перемішати блендером.

  • 02

    Форму для випікання застелити харчовим папером, присипати цукром, викласти на дно нарізані тонкими шматочками другу половину яблук, зверху на яблука викласти суміш з блендера.

  • 03

    Зверху викласти розкачане тісто. Проколоти виделкою тісто в декількох місцях, поставити в духовку.

  • 04

    Випікати до готовності в попередньо розігрітій духовці до 180°C. При подачі перевернути пиріг на іншу сторону. Остудити.