Китай прославився не тільки Великою китайською стіною, а й Великою китайською кухнею. Якщо враховувати продукти, з яких готують китайці, їхню кухню не назвеш екзотичною - більшість інгредієнтів нам знайомі. Змії, личинки шовкопряда та інша живність не рахуються - це витребеньки «високої кухні», в Китаї ж є чіткий поділ на кухню ресторанну і домашню. А в останній використовуються набагато доступніші продукти: наприклад, китайці, як і ми, дуже люблять свинину. Проте особливе поєднання спецій і незвичайні соуси додають стравам характерного яскравого смаку. І ще один китайський кулінарний прийом: інгредієнти ріжуться на такі дрібні шматочки, щоб вони швидко обсмажувалися, добре просочувалися соусами і їх зручно було брати паличками. Якщо ви любите китайську кухню, краще за все придбати вок - спеціальну глибоку сковороду. Але якщо її немає, спробуйте приготувати і в нашій, традиційній, - все одно вийде дуже смачно.
М'ясо наріжте дрібними кубиками, посоліть, перемішайте.
Арахіс очистіть від лушпиння і злегка підсмажте в розігрітій олії.
Віддаліть білки від жовтків (жовтки нам не знадобляться). Білки злегка збийте.
У невеликій кількості холодної води розведіть половину норми крохмалю до рідкого стану.
У м'ясо влийте крохмаль і білки, добре перемішайте
Часник і цибулю дуже дрібно порубати.
З'єднайте бульйон, решту крохмалю, сіль, рисовий оцет (краще використовувати рисове вино - мирин), соєвий соус, цибуля, часник, імбир і цукор, розчинений у невеликій кількості теплої води.
Олію розігрійте до помірної температури і швидко, невеликими порціями, просмажте в ньому м'ясо. Діставайте м'ясо шумівкою, щоб стікав зайвий жир.
Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте дрібними кубиками - такого ж розміру, як м'ясо. (До речі, замість перцю в цьому рецепті також можна використовувати свіжий огірок).
Просмажте його в сильно розігрітій олії, кілька разів перемішайте і покладіть туди ж підсмажене м'ясо. Ще трохи просмажте все, перемішуючи інгредієнти лопаткою, потім влийте підготовлений соус. Дайте ще трохи протушкуватися, всипте горіхи і поперчіть. Коли соус закипить, зніміть м'ясо з вогню, розкладіть по тарілках і подавайте.