Свинина, смажена з арахісом
Кількість порцій - 2
Час приготування - 25 хв

Свинина, смажена з арахісом

Китай прославився не тільки Великою китайською стіною, а й Великою китайською кухнею. Якщо враховувати продукти, з яких готують китайці, їхню кухню не назвеш екзотичною - більшість інгредієнтів нам знайомі. Змії, личинки шовкопряда та інша живність не рахуються - це витребеньки «високої кухні», в Китаї ж є чіткий поділ на кухню ресторанну і домашню. А в останній використовуються набагато доступніші продукти: наприклад, китайці, як і ми, дуже люблять свинину. Проте особливе поєднання спецій і незвичайні соуси додають стравам характерного яскравого смаку. І ще один китайський кулінарний прийом: інгредієнти ріжуться на такі дрібні шматочки, щоб вони швидко обсмажувалися, добре просочувалися соусами і їх зручно було брати паличками. Якщо ви любите китайську кухню, краще за все придбати вок - спеціальну глибоку сковороду. Але якщо її немає, спробуйте приготувати і в нашій, традиційній, - все одно вийде дуже смачно.

Інгредієнти

  • Свинина (філе) - 250 г
  • Солодкий перець - 100 г
  • Арахіс - 40 г
  • Рослинна олія для смаження - 5 ст.л.
  • Яйця - 2 шт.
  • Картопляний крохмаль - 40 г
  • Сіль - за смаком
  • Рисовий оцет - 2 ч.л.
  • Соєвий соус - 2 ч.л.
  • Червоний гострий перець - 2 г
  • Мелений імбир - 2 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля - четвертинка
  • М'ясний бульйон - 0,5 склянки
  • Цукор - 1,5 ч.л.

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо наріжте дрібними кубиками, посоліть, перемішайте.

  • 02

    Арахіс очистіть від лушпиння і злегка підсмажте в розігрітій олії.

  • 03

    Віддаліть білки від жовтків (жовтки нам не знадобляться). Білки злегка збийте.

  • 04

    У невеликій кількості холодної води розведіть половину норми крохмалю до рідкого стану.

  • 05

    У м'ясо влийте крохмаль і білки, добре перемішайте

  • 06

    Часник і цибулю дуже дрібно порубати.

  • 07

    З'єднайте бульйон, решту крохмалю, сіль, рисовий оцет (краще використовувати рисове вино - мирин), соєвий соус, цибуля, часник, імбир і цукор, розчинений у невеликій кількості теплої води.

  • 08

    Олію розігрійте до помірної температури і швидко, невеликими порціями, просмажте в ньому м'ясо. Діставайте м'ясо шумівкою, щоб стікав зайвий жир.

  • 09

    Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте дрібними кубиками - такого ж розміру, як м'ясо. (До речі, замість перцю в цьому рецепті також можна використовувати свіжий огірок).

  • 10

    Просмажте його в сильно розігрітій олії, кілька разів перемішайте і покладіть туди ж підсмажене м'ясо. Ще трохи просмажте все, перемішуючи інгредієнти лопаткою, потім влийте підготовлений соус. Дайте ще трохи протушкуватися, всипте горіхи і поперчіть. Коли соус закипить, зніміть м'ясо з вогню, розкладіть по тарілках і подавайте.