Буряк з часником і волоськими горіхами
Кількість порцій - 2
Час приготування - 25 хв

Буряк з часником і волоськими горіхами

Буряк з часником і волоськими горіхами - нехитрий, простий салатик, швидкий у приготуванні і дуже корисний. Його готують цілий рік, незалежно від пори року. Горіхи можна порубати, а можна скласти в целофан і злегка прокатати скалкою або скористатися блендером. У даному рецепті пропонується приготувати буряк в мікрохвильовці, що менш затратно за часом. Якщо немає мікрохвильовки, можна буряк відварити або спекти в духовці. Варіанти подрібнення відвареного буряка: нашинкувати або натерти на крупну тертку. Салат сподобається і дорослим, і дітям. Якщо готуєте для дітей, можна зменшити кількість часнику.

Інгредієнти

  • Буряк - 6 шт.
  • Вода - 150 мл.
  • Часник - 2 шт.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Коріандр свіжий - 1 ст. л.
  • Оцет винний червоний - 1,5 ч. л.
  • Цибуля зелена - 1 стебло
  • Горіхи волоські - 2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Ретельно промити буряк під холодною водою, викласти його в каструлю, залити водою, додати неочищений часник, накрити кришкою, поставити в мікрохвильовку на 6-9 хвилин, буряк повинен стати м'яким.

  • 02

    Після мікрохвильовки, викласти з каструлі буряк і часник, остудити.

  • 03

    Очистити буряк, розрізати на дві частини, дрібно нашаткувати.

  • 04

    Часник очистити і розім'яти в кашку. Покласти часник в миску, налити оливкову олію і оцет, додати дрібно нарізаний коріандр. Нарізати білу частину зеленої цибулі, додати до суміші. Додати сіль і перець за смаком. Перемішати.

  • 05

    У миску з нашаткованим буряком вилити часникову суміш, перемішати, додати порубані волоські горіхи.