Буряк з часником і волоськими горіхами - нехитрий, простий салатик, швидкий у приготуванні і дуже корисний. Його готують цілий рік, незалежно від пори року. Горіхи можна порубати, а можна скласти в целофан і злегка прокатати скалкою або скористатися блендером. У даному рецепті пропонується приготувати буряк в мікрохвильовці, що менш затратно за часом. Якщо немає мікрохвильовки, можна буряк відварити або спекти в духовці. Варіанти подрібнення відвареного буряка: нашинкувати або натерти на крупну тертку. Салат сподобається і дорослим, і дітям. Якщо готуєте для дітей, можна зменшити кількість часнику.
Ретельно промити буряк під холодною водою, викласти його в каструлю, залити водою, додати неочищений часник, накрити кришкою, поставити в мікрохвильовку на 6-9 хвилин, буряк повинен стати м'яким.
Після мікрохвильовки, викласти з каструлі буряк і часник, остудити.
Очистити буряк, розрізати на дві частини, дрібно нашаткувати.
Часник очистити і розім'яти в кашку. Покласти часник в миску, налити оливкову олію і оцет, додати дрібно нарізаний коріандр. Нарізати білу частину зеленої цибулі, додати до суміші. Додати сіль і перець за смаком. Перемішати.
У миску з нашаткованим буряком вилити часникову суміш, перемішати, додати порубані волоські горіхи.