Cуші-торт - креативна альтернатива традиційним суші і ролам. Приготування традиційних суші вимагають наявності певних навичок, а суші-торт більш простий і швидкий у приготуванні. Рис для "торта" потрібно готувати, дотримуючись усіх правил. Рис потрібен із хорошою клейковиною: бажано білий дрібнозернистий (в ідеалі японський або китайський), а довгозернистий пропарений не підійде. Перед замочуванням рис потрібно добре промити в холодній воді, міняючи воду, поки вона не стане прозорою. Уважно стежте за процесом варіння, щоб не переварити рис. Нарізати суші-торт потрібно дуже гострим ножем, щоб страва не розсипалася.
Спочатку необхідно приготувати рис. Для цього замочити його в холодній воді на 1 годину. У цей час підігріти рисовий оцет, розчинити в ньому цукор і сіль. Залишити оцет до його повного охолодження.
Далі рис відкинути на сито і залишити його на 30 хвилин. Перекласти рис в каструлю з 360 мл. води. Закип'ятити і варити рис протягом 5 хвилин. Кришку не знімати і зменшити вогонь до мінімуму. Варити рис ще 5 хвилин. Далі рис зняти з вогню і дати йому постояти під кришкою ще 10 хвилин.
До рису додати оцет і трохи перемішати. Дати рису охолонути до кімнатної температури.
Потім нарізати лосось невеликими шматочками. Перемішати рибу з кунжутом і помістити в холодильник.
Почистити огірок і авокадо від шкірки, порізати невеликими скибочками.
Лист норі обрізати за розміром форми для торта і укласти його на дно форми.
Намочити руки і викласти на норі половину рису. Добре прим'яти і утрамбувати рис. Зверху покласти огірок і авокадо, закінчити лососем. Повторити шари ще раз.
Торт поставити в холодильник до моменту подачі страви на стіл.