Суші-торт
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г 20 хв

Суші-торт

Cуші-торт - креативна альтернатива традиційним суші і ролам. Приготування традиційних суші вимагають наявності певних навичок, а суші-торт більш простий і швидкий у приготуванні. Рис для "торта" потрібно готувати, дотримуючись усіх правил. Рис потрібен із хорошою клейковиною: бажано білий дрібнозернистий (в ідеалі японський або китайський), а довгозернистий пропарений не підійде. Перед замочуванням рис потрібно добре промити в холодній воді, міняючи воду, поки вона не стане прозорою. Уважно стежте за процесом варіння, щоб не переварити рис. Нарізати суші-торт потрібно дуже гострим ножем, щоб страва не розсипалася.

Інгредієнти

  • Лист норі - 1 шт.
  • Свіжий лосось - 500 г.
  • Великий огірок - 1 шт.
  • Авокадо - 1 шт.
  • Кунжут - 4 ст. л.
  • Рис - 120 г.
  • Рисовий оцет - 4 ст. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Вода - 360 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку необхідно приготувати рис. Для цього замочити його в холодній воді на 1 годину. У цей час підігріти рисовий оцет, розчинити в ньому цукор і сіль. Залишити оцет до його повного охолодження.

  • 02

    Далі рис відкинути на сито і залишити його на 30 хвилин. Перекласти рис в каструлю з 360 мл. води. Закип'ятити і варити рис протягом 5 хвилин. Кришку не знімати і зменшити вогонь до мінімуму. Варити рис ще 5 хвилин. Далі рис зняти з вогню і дати йому постояти під кришкою ще 10 хвилин.

  • 03

    До рису додати оцет і трохи перемішати. Дати рису охолонути до кімнатної температури.

  • 04

    Потім нарізати лосось невеликими шматочками. Перемішати рибу з кунжутом і помістити в холодильник.

  • 05

    Почистити огірок і авокадо від шкірки, порізати невеликими скибочками.

  • 06

    Лист норі обрізати за розміром форми для торта і укласти його на дно форми.

  • 07

    Намочити руки і викласти на норі половину рису. Добре прим'яти і утрамбувати рис. Зверху покласти огірок і авокадо, закінчити лососем. Повторити шари ще раз.

  • 08

    Торт поставити в холодильник до моменту подачі страви на стіл.