Салат "Соняшник"
Кількість порцій - 8
Час приготування - 45 хв

Салат "Соняшник"

Щоб приготувати салат "Соняшник", не потрібно докладати багато зусиль, головне - це бажання, натхнення зробити незвичайну страву і трохи фантазії, для того щоб красиво прикрасити салат. Саме в оформленні головна незвичайність! На вигляд салат має форму соняшника. У страві досить багато інгредієнтів, але кожен з них доповнює один одного. Наприклад, курка і гриби - це чудове смакове поєднання. Курка ще й багата на білки. Ну, а морква - джерело каротину, який так необхідний для зору. У підсумку отримуємо ситний салат, який стане чудовою прикрасою вашого святкового столу.

Інгредієнти

  • Печериці мариновані - 480г
  • Курячий окіст - 200г
  • Цибуля - 1шт
  • Морква варена - 1шт
  • Яйця варені - 4шт
  • Кукурудза консервована - 340г
  • Майонез - 300г
  • Чіпси - 150г
  • Маслини - 100г

Етапи приготування

  • 01

    Курячий окіст натерти спеціями «для курки» або ж сіллю з перцем, покласти на сковорідку, обсмажити до готовності і золотистого кольору.

  • 02

    Мариновані гриби розрізати навпіл, якщо вони невеликі, і на чверті, якщо вони великі.

  • 03

    Відокремити куряче м'ясо від кісточки і нарізати середніми шматочками.

  • 04

    Цибулю нарізати дрібними кубиками, яйця - середніми, натерти варену моркву.

  • 05

    На широке блюдо необхідно шарами послідовно викладати продукти, кожен змазуючи майонезом (за винятком шару яєць та цибулі). Отже, викладати в такій послідовності: куряче філе, відварна морква, порізані гриби, подрібнена цибуля, яйця і кукурудза.

  • 06

    Чорні маслини необхідно порізати половинками і покласти їх, не повністю закриваючи шар кукурудзи. Після цього потрібно викласти по колу тарілки чіпси.