Сабджи з картоплі і зелені
Кількість порцій - 3
Час приготування - 45 хв

Сабджи з картоплі і зелені

Відома й всіма улюблена страва рагу присутня практично в кожній кухні світу. Ось, наприклад, в Індії рагу (як і втім, всі овочі в будь-якому вигляді) називають «сабджи» і готують його виключно з овочів і бобових, тушкованих у власному соку. Сабджи був би не сабджи, якби не любов індійців до прянощів і гострих спецій. Як Ви здогадалися, у складі рагу на індійський манер головну роль відіграють традиційні приправи – асафетіда, коріандр, куркума, карі. Як то кажуть: чим гостріше – тим смачніше. Але справа навіть не в кількості доданих приправ, а в їх різноманітності. Якщо ж Ви не любитель занадто пряних страв, використовуйте меншу кількість спецій або замініть їх на Ваші улюблені і перевірені.

Інгредієнти

  • Картопля - 6 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Мелений коріандр - 1 ч. л.
  • Куркума - 1 ч. л.
  • Імбир мелений - 1 ч. л.
  • Соняшникова олія - 1 ст. л.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Вода - 200 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Помити, очистити і нарізати картоплю кубиками.

  • 02

    На середньому вогні підігріти масло, додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити.

  • 03

    Додати до картоплі всі спеції і обсмажувати до коричневого кольору.

  • 04

    Додати води, накрити кришкою і тушкувати до готовності на середньому вогні.

  • 05

    Посипати посіченою зеленню.