Що може бути смачніше, ніж цікавий вишуканий десерт, приготовлений своїми руками? А якщо він при цьому виходить не менш смачний, ніж у ресторані? А якщо ще й часу потрібно зовсім небагато, щоб його приготувати? Стільки плюсів в одному рецепті! Щоб трохи внести різноманітність у звичайний рецепт тірамісу, ми пропонуємо зробити його з полуницею. Адже цей фрукт надає свіжості і навіть пікантності страві. А ще, робити такий десерт можна не тільки в пору полуниці, а й навіть взимку. Досить просто заморозити її в холодильнику і використовувати, коли буде зручно. Ось такий нескладний, але дуже смачний рецепт домашнього десерту порадує всіх ваших гостей.
Збити вершки з полуницею до стану крему, додати сметану і ретельно перемішати, але не збивати.
Якщо використовуються вершки і свіжа полуниця, обробити їх зануреним блендером, збити отриману масу до стану крему, а потім також змішати зі сметаною.
Додати перетертий з цукровою пудрою жовток, перемішати все до однорідної маси. Бісквіт вимочити в розчині кави і коньяку. У форму для тірамісу (в даному випадку склянка) викласти 1 столову ложку крему, потім 1 вимочений в каву бісквіт, далі ½ крему, поверх крему - другий бісквіт, також вимочений у каві і коньяку.
Верхнім шаром викласти крем. Тірамісу з полуниці майже готовий! Поставити його в холодильник на кілька годин, потім посипати какао, прикрасити свіжою полуницею.