Полуничний тірамісу
Кількість порцій - 1
Час приготування - 45 хв

Полуничний тірамісу

Що може бути смачніше, ніж цікавий вишуканий десерт, приготовлений своїми руками? А якщо він при цьому виходить не менш смачний, ніж у ресторані? А якщо ще й часу потрібно зовсім небагато, щоб його приготувати? Стільки плюсів в одному рецепті! Щоб трохи внести різноманітність у звичайний рецепт тірамісу, ми пропонуємо зробити його з полуницею. Адже цей фрукт надає свіжості і навіть пікантності страві. А ще, робити такий десерт можна не тільки в пору полуниці, а й навіть взимку. Досить просто заморозити її в холодильнику і використовувати, коли буде зручно. Ось такий нескладний, але дуже смачний рецепт домашнього десерту порадує всіх ваших гостей.

Інгредієнти

  • Вершки - 80 г.
  • Сметана - 50 г.
  • Полуниця - 20 г.
  • Кава заварна - 200 мл.
  • Яєчні жовтки - 1 шт.
  • Какао-порошок - 5 г.
  • Коньяк - 20 г.
  • Цукрова пудра - 10 г.

Етапи приготування

  • 01

    Збити вершки з полуницею до стану крему, додати сметану і ретельно перемішати, але не збивати.

  • 02

    Якщо використовуються вершки і свіжа полуниця, обробити їх зануреним блендером, збити отриману масу до стану крему, а потім також змішати зі сметаною.

  • 03

    Додати перетертий з цукровою пудрою жовток, перемішати все до однорідної маси. Бісквіт  вимочити в розчині кави і коньяку. У форму для тірамісу (в даному випадку склянка) викласти 1 столову ложку крему, потім 1 вимочений в каву бісквіт, далі ½ крему, поверх крему - другий бісквіт, також вимочений у каві і коньяку.

  • 04

    Верхнім шаром викласти крем. Тірамісу з полуниці майже готовий! Поставити його в холодильник на кілька годин, потім посипати какао, прикрасити свіжою полуницею.