Полуничний мохіто
Кількість порцій - 6
Час приготування - 6 хв

Полуничний мохіто

Давно відомий всім цей легкий алкогольний напій із приємним м'ятним смаком. Часто мохіто називають жіночим напоєм, оскільки він не настільки міцний, і жінки можуть ним поласувати. Рецепт класичного мохіто з'явився в столиці Куби в одному невеликому ресторанчику і швидко став популярним. Завдяки ніжному і навіть м'якому смаку цей напій не тільки поширився по всій земній кулі, але і також придбав нові різні варіанти. Один із таких - полуничний мохіто. Завдяки цим ягодам напій стає більш насиченим і навіть із солодкуватим смаком. Його можна подавати на будь-якій домашній вечірці у колі друзів та рідних.

Інгредієнти

  • Колуниця - 180 г
  • М’ята - 60 г
  • Цукор коричневий - 60 г
  • Ром - 60 мл
  • Лимон - 2 шт
  • Sprite - 1 л

Етапи приготування

  • 01

    Кладемо в склянку шматочки лайму, м'яту і цукор.

  • 02

    Тиснемо, щоб з лайма і м'яти виділився сік.

  • 03

    Додаємо полуницю і розминаємо ягоди

  • 04

    Насипаємо подрібнений (або цілий) лід.

  • 05

    Доливаємо ром, потім спрайт.

  • 06

    Акуратно злегка перемішуємо високою ложечкою.

  • 07

    Вставляємо трубочку, прикрашаємо м'ятою, лаймом, полуницею.