Давно відомий всім цей легкий алкогольний напій із приємним м'ятним смаком. Часто мохіто називають жіночим напоєм, оскільки він не настільки міцний, і жінки можуть ним поласувати. Рецепт класичного мохіто з'явився в столиці Куби в одному невеликому ресторанчику і швидко став популярним. Завдяки ніжному і навіть м'якому смаку цей напій не тільки поширився по всій земній кулі, але і також придбав нові різні варіанти. Один із таких - полуничний мохіто. Завдяки цим ягодам напій стає більш насиченим і навіть із солодкуватим смаком. Його можна подавати на будь-якій домашній вечірці у колі друзів та рідних.
Кладемо в склянку шматочки лайму, м'яту і цукор.
Тиснемо, щоб з лайма і м'яти виділився сік.
Додаємо полуницю і розминаємо ягоди
Насипаємо подрібнений (або цілий) лід.
Доливаємо ром, потім спрайт.
Акуратно злегка перемішуємо високою ложечкою.
Вставляємо трубочку, прикрашаємо м'ятою, лаймом, полуницею.