Що може бути смачнішим чим полуниця в клярі? Ніжні, червоні ягоди, що тануть у рідкому тісті та смажаться на вогні, так і просяться до рота знову і знову. Можете не сумніватись, таким десертом, ви здивуєте не лише своїх рідних та близьких, а й себе. Та не слід зупинятись лише на смакових якостях цього по-справжньому літнього плоду, адже букет його корисних властивостей може приємно здивувати вас. Здавна відомо, що в тому домі, де споживають цю ягоду, лікареві немає, що робити. Полуниця не лише своїм вітамінним комплексом підвищує імунітет, а й допомагає покращити пам'ять та апетит. Тому, готуйте цей десерт із задоволення і не пропустіть можливості насити свій організм корисними мікроелементами!
Просіяти борошно, додати жовток, цукор, сіль, добре перемішати вінчиком.
Продовжуючи збивати, повільно влити олію (1 ст.л.) і молоко, до отримання однорідного тіста. Помістити тісто в прохолодне місце на 1 годину.
Збити білки і обережно ввести в тісто рухами знизу-вгору.
Полуницю помити і викласти на паперовий рушник.
Масло розігріти, занурити полуницю в кляр і опустити в киплячу олію. Смажити у фритюрі до золотистого кольору.
Вийняти ягоди шумівкою, покласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
Посипати цукровою пудрою і подавати.