Цукіні, тушковані з м'ятою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Цукіні, тушковані з м'ятою

Цукіні – найпоширеніший різновид кабачка родом із Європи з тонкою і м'якою смугастою шкірочкою темно-зеленого кольору. Цей овоч має більш делікатний смак, ніж його мексиканський родич. У зв'язку з цим цукіні досить широко використовується в кулінарії. Їх смажать, тушкують, запікають у духовці, фарширують всілякими начинками. Молоді плоди з ніжною м'якоттю маринують і навіть додають в сирому вигляді в овочеві салати. Рекомендуємо спробувати цукіні, тушковані з м'ятою – страва для тих, хто любить експерименти і шукає нові смакові відчуття. Легка, свіжа, ароматна – те, що потрібно в спекотний літній день під стаканчик освіжаючого лимонаду. Цей оригінальний салатик гідно оцінить будь-який гурман.

Інгредієнти

  • Цукіні - 800 г.
  • Олія оливкова - 40 мл.
  • М'ята - 40 г.
  • Суміш перців - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цукіні помити, очистити і нарізати шматочками або кубиками. М'яту помити, просушити і подрібнити.

  • 02

    На сковороді розігріти оливкову олію. Додати цукіні і обсмажити протягом 5-7 хвилин.

  • 03

    Додати в сковороду трохи води, м'яту і спеції. Тушкувати цукіні близько 15 хвилин.