Хочемо запропонувати вам салат, який буде актуальним як у звичайні дні, так і в піст. Особливість його в тому, що готувати його можна за день або два до того, як подавати на стіл. Коли він постоїть, то стає тільки смачнішим. Тільки будьте обережні - салат досить гострий! Якщо ви полюбляєте гостринку, запашний часничок з оцтом, тоді швидше готувати цей невигадливий, але незвичайний салатик! І нехай вас не лякає те, що треба докласти чимало зусиль для цієї страви - результат не змусить вас чекати! Ми впевнені, він припаде до смаку всім, кого ви будете ним пригощати. Ще й добавки попросять!
Заморожені кальмари викласти в мисочку. Залити крутим окропом. Майже вся плівка під дією окропу згорнеться. Плівку, що залишилась, нутрощі і хорду (прозорий хребет) видалити під проточною водою.
В каструльці закип'ятити воду. Додати у воду сіль, лавровий лист, перець горошком. У киплячу воду по одному опускати кальмари. Спочатку опустити один. Швидко порахувати до десяти і виймати кальмар шумівкою. Дочекатися, коли вода знову закипить, і опустити наступний кальмар.
Потім ще раз добре промити холодною водою. Потім кальмари нарізати тонкою соломкою.
Цибулю нарізати півкільцями, і обсмажити з 4 столовими ложками рослинної олії і однією столовою ложкою кунжутного насіння. Смажити потрібно хвилини 4-6, постійно помішуючи, щоб цибуля не пригоріла.
Моркву нарізати тонкою соломкою. В окремій сковороді її обсмажити, додавши цукор і паприку. Смажити моркву так само як і цибулю - 4-6 хвилин, безперервно помішуючи.
У миску викласти соломку кальмара, готову моркву і цибулю, разом з олією, в якій вони смажилися. Додати оцет, чайну ложку солі, подрібнений часник.
Добре перемішати і прибрати в холодильник. Перед подачею салат потрібно ще раз перемішати.