За такою цікавою і важко вимовляємою назвою ховається традиційна грецька страва, яке, до речі, є дуже корисною, смачною і поживною одночасно. Спанакорізо являє собою гарнір з рису зі шпинатом і свіжою зеленню. Ця страва вважається зимовою, оскільки в Греції шпинат починають вирощувати пізньої осені, а збирають урожай якраз таки в період холодів. У нашому ж випадку в спанакорізо додаються стиглі томати (найкраще використовувати сорт чері), які забарвлять зернятка рису в яскравий колір і зроблять страву ще більш ефектною. Після приготування можете скропити рис лимонним соком, а також додати раскрошену солонувату бринзу або фету – вийде зовсім по-грецьки.
У великій каструлі на середньому вогні нагріти олію
Нарізати цибулю і обсмажити в олії, поки не стане напівпрозорою.
Додати протерті помідори (пюре), нарізаний кріп, сіль і перець.
Потім додати нарізаний шпинат і обсмажити суміш.
Залити водою і довести до кипіння.
Додати рис, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати 20-25 хвилин.
Дати охолонути хвилин 15 і подавати.