Спанакорізо
Кількість порцій - 3
Час приготування - 45 хв

Спанакорізо

За такою цікавою і важко вимовляємою назвою ховається традиційна грецька страва, яке, до речі, є дуже корисною, смачною і поживною одночасно. Спанакорізо являє собою гарнір з рису зі шпинатом і свіжою зеленню. Ця страва вважається зимовою, оскільки в Греції шпинат починають вирощувати пізньої осені, а збирають урожай якраз таки в період холодів. У нашому ж випадку в спанакорізо додаються стиглі томати (найкраще використовувати сорт чері), які забарвлять зернятка рису в яскравий колір і зроблять страву ще більш ефектною. Після приготування можете скропити рис лимонним соком, а також додати раскрошену солонувату бринзу або фету – вийде зовсім по-грецьки.

Інгредієнти

  • Рис - 120 г
  • Томат - 180 г
  • Оливкова олія - 60 мл
  • Кріп - 60 г
  • Шпинат - 170 г
  • Вода - 500 мл
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Цибуля - 30 г

Етапи приготування

  • 01

    У великій каструлі на середньому вогні нагріти олію

  • 02

    Нарізати цибулю і обсмажити в олії, поки не стане напівпрозорою.

  • 03

    Додати протерті помідори (пюре), нарізаний кріп, сіль і перець.

  • 04

    Потім додати нарізаний шпинат і обсмажити суміш.

  • 05

    Залити водою і довести до кипіння.

  • 06

    Додати рис, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і тушкувати 20-25 хвилин.

  • 07

    Дати охолонути хвилин 15 і подавати.