З самими спагетті ніяких особливих дій не виконують. Їх просто відварюють і дають їм охолонути. Промивати спагетті, як і інші макаронні вироби, не потрібно, так як промивка водою значно зменшує вміст у них вітамінів. Блюдо виходить дуже ароматним за рахунок болгарського перцю і спецій. Ну і, звичайно, дуже важливим компонентом страви є соус, яким заправляються спагетті. Його смак просто неповторний, адже головними інгредієнтами соусу є мед і соєвий соус. Готуються такі спагетті досить швидко, тому чудово підійдуть для частування раптово нагрянувших гостей.
Відварити спагеті в підсоленій воді, протягом 7-9 хвилин. Викласти потім на друшляк і остудити.
Змішати в мисці кунжутну олію і перець чилі, перемішати суміш, нагріти соус на сковороді постійно помішуючи. Додати мед і соєвий соус, ретельно перемішати.
Спагеті перекласти в каструлю, зверху викласти соус, перемішати. Залишити в прохолодному місці на 30-45 хвилин.
Розігріти сковороду, висипати арахіс, обсмажити, після чого подрібнити. Обсмажити кунжут. Дрібно нарізати перець і кінзу. При подачі викласти спагеті з соусом на тарілку, додати арахіс, кунжут, і перець з кінзою.