Соус олійно-гірчичний
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Соус олійно-гірчичний

Не потрібно нікому доводити, що цікавий соус зможе перетворити найзвичайнішу страву, скажімо, овочевий салатик, на справжній шедевр кулінарного мистецтва, який підкорить всіх багатою палітрою вишуканих і неповторних смакових ноток. Хочемо поділитися з Вами рецептом однієї з таких чудо-заправок – олійно-гірчичним соусом. Простий у приготуванні і не вимагаючий дорогих компонентів, він додасть пікантний смак не тільки салатам, але і будь-яким м'ясним і рибним стравам, овочевим закускам. Таким соусом можна намазати скибочки свіжого хліба і зробити оригінальні бутерброди, які стануть доречні і на звичайному сімейному обіді, і на святковому столі. При цьому потрібно зменшити кількість олії, що додається.

Інгредієнти

  • Яйця - 2 шт,
  • Оливкова олія - 100 мл
  • Гірчиця - 100 г

Етапи приготування

  • 01

    Яйця відварити, відділити білки від жовтків, жовтки розім'яти виделкою.

  • 02

    До жовтків додати оливкову олію і гірчицю, перемішати до однорідної консистенції.