Ніжна кремова текстура, приємний, злегка вловимий аромат часнику і солодкого перчика, шматочки копченої ковбаски і хрустких грінок, що попадаються – все це в чудовому супчику із запеченого перцю і томатів, який рекомендуємо Вам приготувати. Особливість цієї дивовижної першої страви в тому, що овочі, які ми звикли обсмажувати один з одним, отримуючи так звану «зажарку», ми запікаємо в духовці в спеціальній формі, а потім – збиваємо блендером до отримання однорідної кремоподібної маси. Супчик виходить дуже наваристим і ситним: на додаток до ковбаски, яка в процесі обсмажування рясно виділяє сік і неймовірний аромат, використовується приготовлений заздалегідь м'ясний бульйон.
Прогріти духовку до 200°С. У формі для запікання розкласти перець, цибулю, часник цілком. Скропити оливковою олією, запікати 25 хвилин, поки шкірка перцю не потріскається.
Замотати гарячий перець у термостійку плівку на 5 хвилин, щоб він розм'як під власним паром. Потім очистити від шкірки, насіння, внутрішніх перемичок. Очистити часник.
Перекласти запечені інгредієнти в сотейник з томатами, картоплею, нарізаною кубиками, і бульйоном. Довести до кипіння і 15 хвилин готувати на середньому вогні, до готовності картоплі.
Перемістити разом з рідиною в блендер і все збити до однорідності. Ще раз прогріти в сотейнику .
На сильно розігрітій сковороді обсмажити шматочки ковбаси по 1 хвилині з кожної сторони. Подавати суп зі шматочками ковбаси і грінками.