Суп із запеченого перцю і томатів
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Суп із запеченого перцю і томатів

Ніжна кремова текстура, приємний, злегка вловимий аромат часнику і солодкого перчика, шматочки копченої ковбаски і хрустких грінок, що попадаються – все це в чудовому супчику із запеченого перцю і томатів, який рекомендуємо Вам приготувати. Особливість цієї дивовижної першої страви в тому, що овочі, які ми звикли обсмажувати один з одним, отримуючи так звану «зажарку», ми запікаємо в духовці в спеціальній формі, а потім – збиваємо блендером до отримання однорідної кремоподібної маси. Супчик виходить дуже наваристим і ситним: на додаток до ковбаски, яка в процесі обсмажування рясно виділяє сік і неймовірний аромат, використовується приготовлений заздалегідь м'ясний бульйон.

Інгредієнти

  • Солодкий перець - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Консервовані томати без шкірки - 800 г.
  • Картопля - 2 шт.
  • Курячий бульйон - 200 мл.
  • Копчена ковбаска - 1 шт.
  • Грінки - для подачі

Етапи приготування

  • 01

    Прогріти духовку до 200°С. У формі для запікання розкласти перець, цибулю, часник цілком. Скропити оливковою олією, запікати 25 хвилин, поки шкірка перцю не потріскається.

  • 02

    Замотати гарячий перець у термостійку плівку на 5 хвилин, щоб він розм'як під власним паром. Потім очистити від шкірки, насіння, внутрішніх перемичок. Очистити часник.

  • 03

    Перекласти запечені інгредієнти в сотейник з томатами, картоплею, нарізаною кубиками, і бульйоном. Довести до кипіння і 15 хвилин готувати на середньому вогні, до готовності картоплі.

  • 04

    Перемістити разом з рідиною в блендер і все збити до однорідності. Ще раз прогріти в сотейнику .

  • 05

    На сильно розігрітій сковороді обсмажити шматочки ковбаси по 1 хвилині з кожної сторони. Подавати суп зі шматочками ковбаси і грінками.