Сочники
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Сочники

До вас скоро прийдуть гості? Або ви хочете порадувати діток чимось смачним і солодким? Ми знаємо, як вам допомогти. Радимо спробувати зробити смачні сочники з солодким сиром. Зауважте, сир - це і смачно, і корисно. Бо нічого немає краще для росту кісток і зубів, ніж сир. А якщо подати його в такому смачному і приємному вигляді, то буде ще краще. Це смачний десертик до чаю, який сподобається вам і всім вашим рідним, як тільки вони спробують таку випічку. До того ж такі сочники можна робити навіть до приходу близьких друзів або гостей, тому що їх ніжний смак не може не порадувати кожного вашого гостя. Ну а ви теж залишитеся задоволені від того, що раді ваші близькі.

Інгредієнти

  • Сметана - 20 г.
  • Сир - 200 г.
  • Масло кисло-вершкове - 100 г.
  • Борошно - 210 г.
  • Яйця - 1 шт.
  • Цукрова пудра - 50 г.
  • Сіль - 5 г.
  • Розпушувач для тіста - 1 ч. л.
  • Цукор - 40 г.

Етапи приготування

  • 01

    Приготувати начинку: змішати  сир, цукор, 30 г. борошна, сметану і половину жовтка (другу половину залишити для змащення, відразу змішавши з водою, щоб жовток не засох). Залишити начинку на півгодини.

  • 02

    Тим часом зробити тісто. Покласти в миску розм'якшене масло, цукрову пудру, яйце, сіль і розпушувач, збити міксером на високій швидкості до отримання гладкої пишної маси.

  • 03

    Всипати борошно і швидко замісити м'яке тісто. Розділити тісто на 6 частин. Кожну частину скачати в недовгу ковбаску і розкачати на присипаному борошном столі в овал. Ставити начинку на одну половину овалу і накривати іншою половиною так, щоб начинку було видно. Перекласти сочники на деко, застелене папером для випічки.

  • 04

    Змішати другу половину жовтка зі столовою ложкою теплої води і пензликом змастити сочники, тісто і начинку.

  • 05

    Випікати 25 хвилин в духовці  при температурі 200°C градусів.