Побалуйте себе дивовижно смачною стравою – домашніми сметанними млинцями з медом. Особливість цього рецепту в додаванні сметани і соди. Саме завдяки цим інгредієнтам млинці виходять такими пишними, пористими і повітряними. А обсмажування у вершковому маслі робить їх апетитно рум'яними і соковитими. Використання ванілі надає млинцям нотку солодкості і пряного аромату. Полийте зверху готові млинці медом, і приготовлена страва стане не тільки смачною, але і корисною, адже всім відомі цілющі властивості натурального меду. Рекомендується подавати до столу гарячими.
Змішати борошно, сіль, цукор і соду. Додати сметану, обережно перемішати. Окремо змішати ваніль із збитими яйцями, після чого додати яєчну суміш до борошняної. Перемішати, не збиваючи.
Розігріти сковороду, додати 1 ст. л. вершкового масла, вилити 50 мл. тіста, обсмажувати протягом 2 хвилини до золотистого кольору. Після, перевернути на іншу сторону, смажити ще 1 хвилину, так повторити з усією масою тіста.
При подачі викласти млинці на тарілку, зверху покласти шматочок вершкового масла, полити медом, при бажанні додати ванільне морозиво.