Листковий грибний салат із шинкою і чіпсами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Листковий грибний салат із шинкою і чіпсами

Листковий грибний салат із шинкою і чіпсами - дуже ніжний салат, готується він швидко і нескладно. Його цілком може приготувати будь-яка людина, не пов'язана з кулінарією. Шинка має пряний смак, який дає салату неповторний аромат. Із грибів для цього салату підійдуть, як печериці, так і білі гриби. Салат із шинкою і грибами - це прекрасна прикраса святкового столу, адже він не тільки смачний, але й оригінально виглядає. Його верхній шар присипається жовтками і прикрашається квітами з цілих чіпсів. Звідси його ще часто називають «Орхідея». Після завершення приготування цей салат краще поставити на деякий час в холодильник, щоб всі шари просочилися, і салат став соковитим.

Інгредієнти

  • Шинка - 200 г.
  • Гриби солоні - 100 г.
  • Чіпси картопляні - 50 г.
  • Яйце куряче - 2,5 шт.
  • Морква по-корейськи - 100 г.
  • Сир твердий - 150 г.
  • Майонез - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Шинку з грибами нарізати дрібною соломкою, 2 яйця відварити і натерти на тертці, моркву подрібнити.

  • 02

    На велику тарілку викласти спочатку моркву, на неї гриби, більшу частину чіпсів розім'яти в крихту, зверху на них викласти шинку, сир і в самий верх викласти шар яєць.

  • 03

    Кожен шар необхідно змащувати майонезом, в тому числі і самий верхній. Прикрасити салат зверху чіпсами і натертим яєчним жовтком, сформувавши квіти.