Скордалія (грецький соус)
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Скордалія (грецький соус)

Цей соус не просто смачний і ароматний. Він ще й досить ситний, завдяки картоплі. Часниковий запах і винний оцет не залишить байдужим нікого з тих, кого ви надумали пригощати цим соусом. Він прекрасно підійде до овочевих страв і страв із птиці. Адже соус з картоплі - це не тільки незвично, він цілком підійде для овочів, як доповнення до страви. До речі, соус можна вживати і просто без гарніру. Загалом, експериментуйте, дивуйте своїх близьких, а ми вам у цьому допоможемо. Смачного!

Інгредієнти

  • Картопля - 4 шт.
  • Часник (зубчики) - 2 шт.
  • Суміш перців мелена - за смаком
  • Олія оливкова - 50 мл
  • Сіль - за смаком
  • Винний оцет - 10 мл

Етапи приготування

  • 01

    Почистити, нарізати кубиками картоплю та поставити варити у підсоленій воді.

  • 02

    Зварену картоплю відкинути на сито, щоб стекла рідина.

  • 03

    Покласти в блендер, додати часник, подрібнити.

  • 04

    Тепер влити 2 столові ложки олії і знов подрібнити 10 секунд.

  • 05

    Додати винний оцет і суміш перців. Довести до однорідної консистенції.